tromaktiko: Κροκέτες μπρόκολου με ντιπ τυριού

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Κροκέτες μπρόκολου με ντιπ τυριού



Συστατικά...

400 gr πατάτες
150 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
1 κρόκο αυγού
40 gr cheddar τριμμένο
60 gr τρίμμα ψωμιού
20 gr αλεύρι γοχ
2 αυγά
100 gr σουσάμι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
100 gr τυρί κρέμα
50 gr γιαούρτι
1 κ. σούπας σχοινόπρασο
1 κ. σούπας γάλα


Τρόπος μαγειρέματος

Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, κάλυψέ τες με νερό και βράσε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σούρωσε τις πατάτες και λιώσε τες με ένα πιρούνι, μετά ξαναβάλ’ τες στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τες για ένα με δύο λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και σιγόβρασέ το για έξι με επτά λεπτά, σούρωσέ το καλά και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί για τρία λεπτά.

Μόλις στεγνώσει το μπρόκολο πρόσθεσέ το στις λιωμένες πατάτες με τον κρόκο αυγού, το cheddar και το τρίμμα ψωμιού και ζύμωσε ελαφρώς το μείγμα για να ανακατευτεί.

Πλάσε 12 μπαλάκια και άπλωσέ τα σε σχήμα μικρού λουκάνικου και έπειτα άφησέ τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, το γάλα και λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!