Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό κολιοί (4 ψάρια)
1 κιλό κρεμμύδι
2 ντομάτες κομμένες κονκασέ
1 πιπεριά
½ ποτήρι λευκό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με κρασί μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει κι αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κολιούς και το νερό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC, στρώνουμε τα ψάρια σε ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε ζεστά.