Υλικά συνταγής
1½ κιλό ροδάκινα
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ.
Τρίβουμε στο ψιλό μαχαίρι του τρίφτη το τζίντζερ.
Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσουν τα σφραγίζουμε.