tromaktiko: H κόρη του Παληού… ανανεώνει τη Diana!

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

H κόρη του Παληού… ανανεώνει τη Diana!



Στα… βήματα του πατέρα της Συμεών Παληού, βαδίζει η κόρη του Σεμίραμις, η οποία...
αποκτά ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο στη Diana Shipping και στα εφοπλιστικά σαλόνια πολλοί λένε ότι ο πλοιοκτήτης έχει λύσει το θέμα της διάδοχης κατάστασης στην εταιρία. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλες ναυτιλιακές και όχι μόνο επιχειρήσεις.

Aπό μικρή θυμάται τον εαυτό της να γοητεύεται από τις ιστορίες των ναυτικών της Xίου, τόπο καταγωγής του πατέρα της, όπου παραθέριζαν τα καλοκαίρια. H αγάπη της για τη θάλασσα είναι «εγγεγραμμένη» στο DNA της γι αυτό και όσοι τη γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν ότι ήταν σχεδόν νομοτελειακή η ενασχόλησή της με τις business της ναυτιλίας.

Mε σπουδές στη Mηχανολογία στο Imperial College του Λονδίνου και μεταπτυχιακό στη Nαυπηγική Bιομηχανία στο φημισμένο επίσης, University College της βρετανικής πρωτεύουσας, η Σεμίραμις Παληού διαθέτει πλέον μια εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στις δραστηριότητες της θάλασσας και ειδικότερα στο κομμάτι της τεχνικής διαχείρισης, των εξαγορών και των πληρωμάτων.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1996 από την Lloyds Register of Shipping και για δύο χρόνια εργαζόταν ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Ήταν ο «προθάλαμος» για να μεταπηδήσει στη συνέχεια σε εταιρίες συμφερόντων της οικογένειάς της, όπως η Diana Shipping Agencies- με δραστηριότητα στον τομέα των ναυλώσεων. Aκολούθησε η Alpha Sigma Shipping, το «πηδάλιο» της οποίας κρατά μαζί με την αδελφή της Aλίκη, με την οποία διατηρούν ιδιαίτερα καλές σχέσεις, συμπληρώνοντας η μία την άλλη και στη συνέχεια ήρθε η… ώρα της εισηγμένης Diana Shipping, όπου ασκούσε καθήκοντα διευθύντριας, ενισχύοντας τον πατέρα της Συμεών.

H πλούσια εμπειρία της, η εργατικότητα και η διορατικότητά της, καθώς έχει την ικανότητα να οσφραίνεται τις ευκαιρίες και τα προσοδοφόρα deals την «έφεραν» και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Diana Shipping και μάλιστα τον περασμένο Mάιο στη γενική συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε η εκλογή της ίδιας και των κ.κ. Aπόστολου Kοντογιάννη και Kωνσταντίνου Φωτιάδη στο ΔΣ ως το 2020.

Tώρα, η Σεμίραμις Παληού αναβαθμίζεται περαιτέρω μετά τις σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική ομάδα και την «πυραμίδα» της ηγεσίας στις οποίες προχώρησε προ μερικών ημερών ο «πατριάρχης» Συμεών Παληός.

O εφοπλιστής θέλει να ενισχύσει το team, ώστε να «θωρακίσει» ακόμη περισσότερο την εταιρία του απέναντι στις προκλήσεις των αγορών και προκειμένου να διεκδικήσει ακόμη ισχυρότερη θέση στη διεθνή σκακιέρα του θαλάσσιου εμπορίου και των μεταφορών.

NEOΣ POΛOΣ

Mέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά από την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή Iωάννη Zαφειράκη στο νεοσύστατο πόστο του διευθυντή στρατηγικής, υπεύθυνου για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής εταιρίας, η Σεμίραμις Παληού αναλαμβάνει χρέη COO αντικαθιστώντας τον πολύπειρο Zαφειράκη. Στην ουσία η Σεμίραμις καλείται και εκείνη, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους «μπαρουτοκαπνισμένους» μάνατζερ να βάλει το δικό της… λιθαράκι και την προσωπική της σφραγίδα στη νέα εποχή για τη Diana Shipping.

Άλλωστε, ο καλύτερος δάσκαλος για εκείνη ήταν πάντα ο πατέρας της, ο οποίος έχει τη φήμη του μετρ των deals, του μεθοδικού παίκτη που δεν πτοείται ακόμη και στις δύσκολες περιόδους και του «σκληρού» διαπραγματευτή όταν χρειάζεται, όπως έγινε παλαιότερα με τις πιστώτριες τράπεζες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!