tromaktiko: ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ: Έχει συλλογή από 1.277 απολιθωμένα προϊστορικά κόπρανα!

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ: Έχει συλλογή από 1.277 απολιθωμένα προϊστορικά κόπρανα!



Ο Φράντσεν περιλήφθηκε στην έκδοση του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες για το 2017...
Μπορεί κανείς να συλλέγει πεταλούδες ή γραμματόσημα, αλλά τότε δύσκολα θα βρει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αν όμως, όπως ο Αμερικανός Τζορτζ Φράντσεν, έχει δημιουργήσει μια συλλογή από 1.277 απολιθωμένα προϊστορικά κόπρανα, τότε ασφαλώς τη δικαιούται.

Ο Φράντσεν περιλήφθηκε στη νέα έκδοση του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες για το 2017, σε αναγνώριση του γεγονότος ότι, με μοναδική επιμονή, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό κοπρολίθων (απολιθωμένων κοπράνων) από οποιονδήποτε άλλο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κοπρόλιθοι φυλάσσονται στο Μουσείο της Νότιας Φλόριντα και το «καμάρι» της συλλογής είναι ο λεγόμενος «Πολύτιμος», που ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά και βρέθηκε στη Νότια Καρολίνα. Χρονολογείται προ πέντε έως 24 εκατομμυρίων ετών και είναι...προϊόν (αν αυτή είναι η σωστή λέξη) κάποιου προγόνου των κροκοδείλων με μήκος γύρω στα έξι μέτρα. Σημειωτέον ότι το εν λόγω κόπρανο έχει την ίδια ακριβώς μορφή που είχε, όταν βγήκε από το ζώο.

Ο 36χρονος μανιώδης συλλέκτης άρχισε να μαζεύει κοπρόλιθους όταν ακόμη ήταν φοιτητής παλαιοντολογίας. Μέχρι σήμερα έχει βρει τέτοια (πρώην) κόπρανα στις ΗΠΑ και σε άλλες οκτώ χώρες. Εννοείται ότι οι κοπρόλιθοι είναι πια σκληροί σαν πέτρες και δεν μυρίζουν καθόλου.

Η αξία τους κυμαίνεται από λίγα έως πολλές χιλιάδες δολάρια. Καμιά φορά πουλιούνται σε δημοπρασίες και σε μια από αυτές ο φανατικός Αμερικανός συλλέκτης είχε δώσει πάνω από 10.000 δολάρια για ένα ωραίο και σπάνιο κόπρανο. Όπως είπε, όσο πιο ρεαλιστικό είναι το απολίθωμα, όσο δηλαλδή μοιάζει με ένα...φρέσκο κόπρανο, τόσο ανεβαίνει η αξία του.

Η συμβουλή του Φράντσεν για όποιον θέλει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες είναι απλή: «Να έχετε πάθος, πολύ πάθος για ό,τι κάνετε. Όποιο κι αν είναι, να το ακολουθήσετε. Το δικό μου πάθος είναι τα απολιθωμένα κόπρανα».

'Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου (γι' αυτό, άλλωστε, πλουτίζουν οι ψυχίατροι...)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!