λευκό κρασί, αρωματισμένα με θυμάρι και κλεισμένα σε ζύμη σφολιάτα! Φαγητό για όλη την οικογένεια που θα συνοδέψετε –κατά προτίμηση- με βραστά λαχανικά. Ιδανική συνταγή για όλο τον χρόνο και ανά πάσα στιγμή.
Μία πολύ καλή ιδέα για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο πιο γρήγορα είναι να κόψετε τα στήθη κοτόπουλο σε κύβους και να τους περάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά!
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο ψητά ή βραστά κομμένα σε κύβους
250 γρ. ζύμη σφολιάτα
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 ml ζωμός κοτόπουλο
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 ml ξηρό λευκό κρασί
140 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. αλεύρι
1 αβγό
2 κ.σ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζουμε το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια και κλείνουμε με φύλλο σφολιάτας που φροντίζουμε να καλύψει το χείλος. Αλείφουμε με πινέλο το χτυπημένο αβγό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα.
Σερβίρουμε τις πίτες χλιαρές. Ταιριάζουν με σαλάτα μαρούλι ή ακόμη καλύτερα με σαλάτα βραστά αρακά και καρότα ή μπρόκολο.
Πηγή