tromaktiko: Τερακότα: Το χρώμα του Σεπτεμβρίου

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τερακότα: Το χρώμα του Σεπτεμβρίου



Aπό την Μαρία Καλοπούλου
Οι γήινες χρωματικές αποχρώσεις σηματοδοτούν χωρίς αμφιβολία την έναρξη των πρώτων...
ημερών του φθινοπώρου. Το χρώμα που φαίνεται να εγκαινιάζει τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φετινό φθινόπωρο είναι η τερακότα.

Η τάση ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι, με το ζεστό χρώμα της τερακότας να «παίζει» έντονα αλλά ταυτόχρονα είναι τέλειο για να μας μεταφέρει στα πρώτα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου. Τονίζει το καλοκαιρινό μας μαύρισμα, είναι σέξι χωρίς να είναι κραυγαλέο και δείχνει εκπληκτικά με ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια ή γυαλιστερά πέδιλα.

Μπορεί να μην είναι ένα χρώμα που έχετε ήδη στην ντουλάπα σας, αλλά η δημοτικότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, αφήστε που ταιριάζει πολύ στις Ελληνίδες με τα μεσογειακά χρώματα.

Η γοητεία του δεν είναι περίπλοκη. Κάπου ανάμεσα στο «καμένο» πορτοκάλι και το καστανοκόκκινο, είναι ένα χρώμα κομψό, εντυπωσιακό και μοντέρνο.

Για να μην αναφέρουμε ότι παρόμοιες αποχρώσεις όπως της κανέλας ή της σκουριάς είναι πολύ πιο εύκολο να φορεθούν και κολακεύουν όλες τις γυναίκες, πολύ περισσότερο από τα πιο έντονα πορτοκαλί.

Μερικές συμβουλές για να το υιοθετήσετε με επιτυχία
Φορέστε το σε μονοχρωμία ή στις αποχρώσεις του
Η τερακότα είναι ένα γήινο χρώμα που μπορεί να φορεθεί τέλεια σε μονοχρωμία από πάνω έως κάτω. Δηλαδή, ένα φόρεμα με την ίδια απόχρωση παπούτσια και τσάντα δείχνουν τέλεια.

Αλλά εξίσου ωραία μπορείτε να συνδυάσετε αποχρώσεις τερακότα, από το παστέλ πορτοκαλί ή ροζ έως της σκουριάς ή ένα απαλό σοκολατί. Δημιουργούν μία πολύ ωραία χρωματική γκάμα.

Το κλειδί είναι να προτιμήσετε φούστες και φορέματα κάτω από το γόνατο και με απαλές, χυτές γραμμές. Οτιδήποτε πολύ κοντό ή πολύ στενό θα μειώσει την αρμονία και την κομψότητα της τελικής εμφάνισης.

Συνδυάστε το με μπλε και γαλάζιο χρώμα
Οι αποχρώσεις του γαλάζιου και η τερακότα, όπως αποδεικνύεται είναι ένας υπέροχος συνδυασμός. Συνδυάστε το χρώμα της τερακότας είτε με σκούρο, ναυτικό μπλε, είτε με απαλό γαλάζιο και θα έχετε την ιδανική εικόνα.

Με λευκό και μαύρο
Εξίσου ωραία δείχνουν οι αποχρώσεις της τερακότας με το λευκό ή με το μαύρο, όπως επίσης και με το μπεζ. Ταιριάξτε για παράδειγμα μία μακριά φούστα με λευκό τοπ ή πουκάμισο αλλά και ένα φόρεμα στη συγκεκριμένη απόχρωση με λευκά αξεσουάρ.

Το ίδιο καλό αποτέλεσμα έχει και με το κλασικό και αξεπέραστο μαύρο. Για τις πιο ψυχρές νύχτες που έρχονται, φορέστε π.χ. ένα μακρύ φόρεμα στην απόχρωση της σκουριάς με ένα δερμάτινο μαύρο τζάκετ και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Συνδυάστε το με παιχνιδιάρικα αξεσουάρ και κοσμήματα, κρατήστε μία ψάθινη τσάντα και δερμάτινες σαγιονάρες ή σανδάλια και μεταφέρετε ήπια… την καλοκαιρινή διάθεση στο φθινοπωρινό σκηνικό.

Επενδύστε σε πανωφόρια και βαμβακερά πουλόβερ
Αν και ακόμη οι ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι ζεστές, και μπορεί να μην σας περνά καν από το μυαλό, όμως ένα ελαφρύ βαμβακερό πουλόβερ ή ένα  επίσης ελαφρύ πανωφόρι στο χρώμα της τερακότας είναι μία  αξιόλογη επένδυση. Όχι μόνο είναι απίστευτα κομψές επιλογές, αλλά και θα τα έχετε έτοιμα προς χρήση στις πρώτες ψύχρες!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!