200 γρ. καρότα, καθαρισμένα, τριμμένα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
60 ml ελαιόλαδο
180 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. καρυδόψιχα χοντροτριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε μέσα τα καρότα και τα καρύδια (εφόσον βάλετε).
Χτυπάτε σε μπολ το γάλα με το αυγό και το ελαιόλαδο. Ρίξτε το μείγμα αυτό στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ καλά λαδωμένη (ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί). Ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Πηγή