Υλικά συνταγής
για τη μηλόπιτα
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκος αυγού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
για τη γέμιση
1½ - 2 μέτρια μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
½ φλιτζ. καρυδόψιχα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας και τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου ομοιόμορφα τη γέμιση.
Χτυπάμε τον κρόκο και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα για να κολλήσει. Κλείνουμε γυρνώντας όλες τις πλευρές προς τα πάνω.
Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε τη σφολιάτα είτε σε ταψάκι με λαδόκολλα είτε σε μικρή φόρμα για κέικ για να κρατήσει το σχήμα της πάλι με λαδόκολλα.
Κάνουμε 5-6 χαρακιές κατά πλάτος στο φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που μας περίσσεψε και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη