διαφορετικές ανάγκες στον ύπνο, όλα μπορούν να επωφεληθούν από τις έξυπνες στρατηγικές των γονέων.
Ξεκινήστε διαλέγοντας μία ώρα ύπνου φιλική προς το μωρό. Οι ειδικοί γενικά προτείνουν να το κάνετε μεταξύ 7 και 8 μ.μ. Αν ξεπεράσετε αυτήν την ώρα κατά πολύ, είναι πιο πιθανό να γκρινιάζει, να είναι πολύ κουρασμένο και θα του είναι πιο δύσκολο να αποκοιμηθεί εύκολα. Όταν καταλήξετε στην ώρα, μείνετε συνεπής σε αυτήν και μην αλλάζετε κάθε λίγο και λιγάκι. Μόνο έτσι θα μάθει ποια είναι η ώρα του ύπνου.
Δημιουργήστε μία απλή και χαλαρωτική ιεροτελεστία για τον ύπνο. Η ρουτίνα θέτει τις βάσεις για καλές συνήθειες στον ύπνο από τη στιγμή της γέννησης. Διαλέξτε τρεις ή τέσσερις χαλαρωτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί κάθε βράδυ. Κάντε του ένα μπάνιο και μασάζ, διαβάστε ένα παραμύθι ή τραγουδήστε του νανουρίσματα. Κρατήστε τη διαδικασία σύντομη ώστε να κοιμηθεί μισή ώρα μετά το μπάνιο.
Μάθετε στο παιδί πώς να κοιμάται χωρίς εσάς. Αν το κουνάτε στην κούνια ή το θηλάζετε μέχρι να το πάρει ο ύπνος, θα χρειαστεί την ίδια προσοχή όταν ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Τα μωρά που ξαπλώνουν ενώ είναι ήδη κουρασμένα, μπορούν να κοιμηθούν από μόνα τους πιο εύκολα.
Να ξέρετε πότε να βάλετε τέλος στο νυχτερινό τάισμα. Όταν το μωρό φτάσει τους 6 μήνες, αν έχει αναπτυχθεί κανονικά, μπορεί να περάσει όλη τη νύχτα χωρίς να χρειαστεί να θηλάσει. Κάπου εκεί, είναι καλό να ξεκινήσει ο απογαλακτισμός του ταΐσματος πριν τον ύπνο. Αν ξυπνήσει, μπορείτε να το ανακουφίσετε με ένα απαλό μασάζ αντί θηλασμού.
Πηγή