20 πατατοκεφτεδες
1 κιλό πατάτες
200 γρ. τριμμένο κασέρι ρεγκατο
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά + επιπλέον για το παναρισμα
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Βήματα
Ξεφλουδιζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτριους κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιουμε με την πρέσα για να γίνουν πουρές.
Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε τον πουρέ. Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, το μαϊντανό, τα αβγά, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατουμε καλά με τα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους παναρουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετούμε τους πατατοκεφτεδες σε ένα ρηχό ταψι στρωμενο με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς στην κάτω αντίσταση με αέρα για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή