tromaktiko: Πάρος: Ο κακός χαμός του καιρού την... ενέπνευσε στο λιμανάκι της Νάουσας! Κύριο

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πάρος: Ο κακός χαμός του καιρού την... ενέπνευσε στο λιμανάκι της Νάουσας! Κύριο



Η καλλιτεχνική έμπνευση διαφέρει ασφαλώς από δημιουργό σε δημιουργό... Οι συνθήκες που την συνδαυλίζουν είναι πολλές, όσοι και οι καλλιτέχνες!


Μια απροσδόκητη ωστόσο μάλλον εικόνα, αντίκρισαν οι λιγοστοί περαστικοί στη Νάουσα το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, μέσα στον κακό χαμό της κακοκαιρίας που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή! Στα κύματα – βουνά που έσκαγαν παντού και περιέλουζαν κάθε γωνιά του οικισμού «φιλοτεχνώντας» έτσι, ένα αγριότατο φυσικό σκηνικό, μια ζωγράφος φαίνεται πως βρήκε αναπάντεχα τις ιδεώδεις συνθήκες έμπνευσής της!

Παραμένοντας ατάραχη μπροστά στην καιρική θύελλα, με τα σύνεργά της τέχνης της γύρω της και σε κατάσταση νηφαλιότητας που ερχόταν σε αντίθεση με τον καιρικό χαμό, επιδόθηκε απορροφημένη στο να φιλοτεχνεί ζωγραφικά το λιμανάκι της Νάουσας!



Ολόγυρά της ο άνεμος παραλίγο να... σηκώσει το λιμανάκι, η παραζάλη της ανεμοθύελλας και της τρικυμισμένης θάλασσας θόλωναν το τοπίο, ωστόσο εκείνη, απερίσπαστη από όλα αυτά, συνέχιζε να ζωγραφίζει στον καμβά της σαν να μην συνέβαινε τίποτα!

Τι να πει κανείς! Άβυσσος οι καλλιτεχνικές ψυχές, ανεξιχνίαστος και ο δημιουργικός οίστρος που τις καταλαμβάνει κάποιες φορές!



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!