Στραπατσάδα ή καγιανάς. Όπως και να το λέτε σημασία έχει το αποτέλεσμα στο πιάτο μας...
Υλικά
300 γρ. βλίτα, καλά πλυμένα
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, τριμμένο
100 γρ. φέτα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει η στραπατσάδα, αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.
Στό ποτήρι μας σερβίρουμε έναν δροσερό ορεινό Ροδίτη.
Πηγή