tromaktiko: Μικρές πράξεις, για μια καλύτερη ζωή

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρές πράξεις, για μια καλύτερη ζωή



Το να κάνεις την ζωή σου καλύτερη δεν είναι ζήτημα του πού μένεις, πόσο σ’ αρέσει η δουλειά σου, και όλα αυτά τα μεγάλα, τρομακτικά πράγματα...
Σε αντίθεση με το τι λένε οι γκουρού του Instagram, δεν μπορείς να ξεριζώσεις την ζωή σου, να παραιτηθείς και να βρεις τον εαυτό σου ταξιδεύοντας. Υπάρχουν κάποια πράγματα πρακτικά που τρέχουν, όπως λογαριασμοί.

Οπότε, όχι, δεν θα σου πούμε ούτε να ταξιδέψεις, ούτε να μυρίσεις τα λουλούδια, ούτε το παραμικρό πράγμα που θα μπορούσες να θεωρήσεις χίπικο σε αυτό το κείμενο. Μόνο απλές, μικρές και άκρως αποτελεσματικές συμβουλές για να καταφέρεις να χαμογελάς περισσότερο.

*Πέταξε τα άχρηστα αντικείμενα από τον χώρο που εργάζεσαι και από τον χώρο που κοιμάσαι. Από παλιά περιοδικά μέχρι DVD που μαζεύουν σκόνη, προσπάθησε να κάνεις τον χώρο σου όσο πιο άνετο και λειτουργικό γίνεται.

*Παρομοίως, τα ρούχα όταν τα βγάζεις, κάνε τον έξτρα κόπο και κρέμασέ τα.

*Προσπάθησε, με όσο πιο καθαρό μυαλό μπορείς, να δεις τι υπάρχει στο σπίτι σου που δεν θες, που δεν σου αρέσει και που απλά ανέχεσαι την παρουσία του. Πέταξέ το. (Δεν λειτουργεί σε ανθρώπους, συγγνώμη.)

*Όταν αισθάνεσαι κάτι καλό – χαρά είναι, ευγνωμοσύνη είναι, ό,τι κι αν είναι – κάνε ένα διάλειμμα μια στιγμή για να το συνειδητοποιήσεις και να το εκτιμήσεις. Αξίζει.

*Μίλα περισσότερο με τους φίλους σου. Έχουν μια μαγική ικανότητα να σε ξελασπώνουν, όσο βαθιές και πηχτές κι αν είναι οι λάσπες.

*Ξεκίνα να παρατηρείς τις αρνητικές σου σκέψεις. Πρόσεξε: όχι να τις ακούς και να τις αφήνεις να σου καταστρέφουν την ημέρα. Απλά να τις παρατηρείς και να τους συμπεριφέρεσαι με απόλυτη λογική. Σύντομα θα δεις ότι θα σου είναι πιο εύκολο να τις αντιμετωπίζεις.

*Τρώγε σωστά και υγιεινά. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αν δεν προλαβαίνεις. Προσπάθησε να ετοιμάζεις τα γεύματά σου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μεγάλη αλλαγή θα δεις, και στο πορτοφόλι σου, και στην υγεία σου αλλά και στην ψυχολογία σου.

*Βάλε το ξυπνητήρι σου λίγο πιο νωρίς. Όχι και μία ώρα, ένα δεκάλεπτο έστω. Μόλις κέρδισες δέκα έξτρα λεπτά για να απολαύσεις τον καφέ σου όπως πρέπει: αργά.

*Δες πόσα χρήματα έχεις για ξόδεμα αυτόν τον μήνα, και προσπάθησε να σου μείνει κάποιο ποσό στο τέλος για αποταμίευση. Αν αυτό είναι δύσκολο, ξεκίνα με ένα πολύ μικρό ποσό, επειδή ακόμα κι αυτό είναι κάτι.

*Προσπάθησε να χρησιμοποιείς την πιστωτική σου όσο λιγότερο γίνεται. Είναι απίστευτο το πόσα έξοδα συσσωρεύονται από το πουθενά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!