μπείτε στο δίλημμα τι να διαλέξετε, τώρα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε μαζί! Ένα από τα πιο αγαπημένα κοκτέιλ –ειδικά των γυναικών- το τζιν με τόνικ γίνεται μία απολαυστική τάρτα!
Με έμπνευση από ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ, δοκιμάστε μία υπέροχη τάρτα με κρεμώδη γέμιση με λεμόνι και περιχυμένη επίσης με ένα σιρόπι με τα συστατικά του αγαπημένου ποτού: τζιν, τόνικ και λεμόνι!
Μία τέλεια ιδέα για ένα διαφορετικό επιδόρπιο και φυσικά… αφορμή για ένα πάρτι, όπου θα κλέψετε τις εντυπώσεις!
Υλικά
4 αβγά
165γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
185ml χυμός λεμονιού (περασμένος από λεπτή σίτα)
150ml κρέμα γάλακτος
60ml τζιν της αρεσκείας σας
Για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα
35γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
75γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κρόκος
60ml tonic water παγωμένο
Για το σιρόπι τζιν με τόνικ
150γρ. ζάχαρη
250ml tonic water
2 λεμόνια, τον χυμό τους και πολύ λεπτά κομμένη τη φλούδα τους
60ml τζιν
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο σε κομματάκια και το ξύσμα λεμονιού στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη σε κομπαλάκια.
Προσθέτουμε τον κρόκο και το τόνικ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη απαλή και ομοιογενή. Την κάνουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μία ταρτιέρα 23 εκ. και ανοίγουμε μέσα τη ζύμη. Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ακόμη.
Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία, σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και σκορπάμε από πάνω λίγα φασόλια ή ρύζι για βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει η ζύμη ένα χρυσαφί χρώμα. Την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και το τζιν να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη, το τόνικ και τον χυμό λεμονιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ελαφρά να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τζιν και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει ελαφρά.
Σε μπρικάκι βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού για 2 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο σιρόπι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος, περιχύνουμε την τάρτα με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Πηγή