Δες πώς θα φτιάξεις πανεύκολα ζελέ φρούτων αντικαθιστώντας τη ζελατίνη με αγάρ...
Τον πολυσακχαρίτη από θαλάσσια φύκη που χρησιμοποιούν οι vegan. Πρόσθεσε πεπόνι και τριαντάφυλλο για ενυδάτωση και αναζωογόνηση!
Ζελέ πεπόνι με ροδόνερο – Υλικά:
1/2 πεπόνι ή 1 κούπα χυμό άλλου φρούτου
1 κούπα νερό
3 κ.σ. ροδόνερο
2-3 κ.σ. στέβια ή άλλο γλυκαντικό
1,5 κ.γ. σκόνη αγάρ
Οδηγίες
Τοποθετούμε στο blender το πεπόνι κομμένο σε κομμάτια και χτυπάμε
Περνάμε το χυμό πεπονιού από σουρωτήρι ώστε να μείνει μόνο το υγρό, χωρίς ίνες
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το αγάρ, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να διαλυθεί. Μπορούμε να ελέγξουμε με το κουτάλι μας αν η σκόνη έχει εξαφανιστεί. Συνήθως χρειάζεται μια βράση
Ρίχνουμε το μείγμα του νερού, στο χυμό
Προσθέτουμε ροδόνερο και στέβια κατά βούληση. Οι ποσότητες που αναφέρονται είναι ενδεικτικές
Τοποθετούμε σε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες
Πηγή