Ευτυχώς υπάρχει απάντηση και τη μοιράζεται μαζί μας ένας ειδικός της σοκολάτας από τη Νέα Ζηλανδία, ο ζαχαροπλάστης Luke Owen Smith, που μας λέει πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν πρέπει να τη βάζουμε ποτέ στο ψυγείο. Ή σχεδόν ποτέ.
Όπως είπε στο περιοδικό «Stuff», όταν βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο την «πνίγουμε», αποτρέποντάς τη να «απελευθερώσει τα αρώματά της». Ούτε και η ζέστη είναι ωστόσο φίλη της σοκολάτας, όπως υποδεικνύει, καθώς το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία: «Οι εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες μπορούν να ‘‘στραγγαλίσουν’’ τη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι ζεστές».
Το «ποτέ» είναι λοιπόν συζητήσιμο: «Αν παραέχει ζέστη, τότε το ψυγείο είναι η μόνη λύση, αν και δεν είναι καλή λύση για τη σοκολάτα».
Γι’ αυτό και προσθέτει πως πρέπει πάντα να την αφήνουμε να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου πριν την καταναλώσουμε…