τη Νέα Ζηλανδία, προέρχεται από την Κίνα.
Ωστόσο, εκτός από την ξινή, φρουτώδη γεύση και την πράσινη σάρκα, τα ακτινίδια έχουν ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά με τα φραγκοστάφυλα. Τα ακτινίδια περιέχουν μαύρους σπόρους και έχουν ένα καφέ δέρμα με χνούδι.
Το ακτινίδιο βρίσκεται στην κατηγορία τροπικών φρούτων του λεξιλογίου γευσιγνωσίας κρασιού, μαζί με τον ανανά, τα φρούτα πάθους και το μάνγκο.
Ωστόσο, οι γεύσεις ενός ακτινίδιου είναι γενικά λιγότερο έντονα γλυκείς και πικάντικες από τις περισσότερες νότες τροπικών φρούτων, που έχουν περισσότερα κοινά με το πεπόνι και το lychee.
Τα κρασιά που ενδέχεται να εμφανίζουν νότες ακτινίδιου είναι κυρίως ξηρά, λευκά φρουτώδη και με εμφανή οξύτητα.
Κρασιά Chenin Blanc, Pinot Bianco και Sauvignon Blanc ταιριάζουν συχνά με αυτήν την περιγραφή.
Πηγή