Μια εξαιρετικά αγχώδης κατάσταση όπου κάθε φορά ευχόμουν να βγει αφράτο και τέλειο. Ας μη συζητήσουμε πόσες φορές κατέληξε να μην έχει φουσκώσει αρκετά ή να έχει φουσκώσει υπερβολικά. Δοκίμασα διάφορες συνταγές μέχρι να βρω την κατάλληλη.
Και τελικά τη βρήκα! Βρήκα την συνταγή για να φτιάξεις το τέλειο παντεσπάνι- είτε είναι απλό βανίλιας, είτε σοκολατένιο. Αυτό που όταν το κόβεις δεν σπάει, δεν έχει περιττά τρίμματα και που όταν το κάνεις σε τούρτα απλά είναι τόσο αφράτο που χαίρεσαι να το κόβεις με το πιρούνι!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
6 μεγάλα αυγά
200γρ. ζάχαρη
125γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 βανίλιες
35γρ. κορν φλάουρ
2κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση:
Σπάσε τα αυγά και χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους. Πάρε τους κρόκους και χτύπα τους μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Στο τέλος πρόσθεσε και τις βανίλιες στο μείγμα και ανακάτεψε λίγο ακόμα.
Ρίξε το μπέικιν στο αλεύρι και κοσκίνισε το σε ένα μπολ. Κοσκίνισε και το κορν φλάουρ. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ωραία μαρέγκα. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα σου. Έπειτα με μια σπάτουλα ρίξτην στα χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και το κορν φλάουρ συνεχίζοντας να ανακατεύεις απαλά.
Βουτύρωσε ένα ταψάκι 32εκ. και στον πάτο στρώσε μια λαδόκολλα. Ρίξε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μισή ωρίτσα. Αφού το βγάλεις από το φούρνο περίμενε 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρισε. Έτοιμο το αφράτο παντεσπάνι σου!
Μικρά μυστικά
Για να έχεις ένα αφράτο παντεσπάνι θα σου πρότεινα να έχεις το ταψάκι έτοιμο βουτυρωμένο. Όσο λιγότερο “κάθεται” το μείγμα τόσο καλύτερα. Οπότε με το που τελειώσεις με το ανακάτεμα κατ’ ευθείαν στο ταψί και έπειτα στον φούρνο για ψήσιμο. Επίσης φρόντισε τα αυγά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το αλεύρι μη το λυπηθείς, κοσκίνισε το και δεύτερη και τρίτη φορά!
Πηγή