tromaktiko: Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου και η ώρα της ανασυγκρότησης

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου και η ώρα της ανασυγκρότησης



Πώς να αντιμετωπίσεις την φθινοπωρινή μελαγχολία;...

Πώς θα αντιδρούσες αν άκουγες τη φράση ''καλό φθινόπωρο'' τον Σεπτέμβριο; Σίγουρα όχι με τον ίδιο τρόπο που θα το αντιμετώπιζες τον Οκτώβριο, όταν πια το τοπίο θα αντικατόπτριζε πλήρως το Φθινόπωρο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά διότι ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τη μετάβαση, από τη ζέστη στο κρύο, από τις διακοπές στη δουλειά, από τη ξεγνοιασιά στις υποχρεώσεις.

Συχνά, οι μεταβατικές περίοδοι της ζωής σου, σου προκαλούν μια μελαγχολία, καθώς έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα τέλος και προετοιμάζεσαι για μια νέα αρχή.

Τίποτα το αρνητικό όμως δεν κρύβεται πίσω από αυτή τη συνειδητοποίηση. Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια δυναμική επάνοδο, να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου και να υποδεχτείς τη νέα σεζόν με χαμόγελο;

Μερικά tips για να τα καταφέρεις:

Προμηθεύσου ένα καινούριο ημερολόγιο και ξεκίνα να θέτεις νέους στόχους
Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου και η ώρα της ανασυγκρότησης
Η αγορά ενός ημερολογίου θα σου ξυπνήσει τον ενθουσιασμό του καινούριου στη ζωή σου. Ξεκίνα γράφοντας - εκτός από τις υποχρεώσεις - τους στόχους για τον μήνα που διανύουμε. Θέσε εφικτούς στόχους! Καλύτερα να κάνεις μικρά βήματα αγγίζοντας την επιτυχία παρά να απογοητεύεσαι προσπαθώντας για το άπιαστο.

Χαμογέλα πιο συχνά

Ακόμα κι αν το χαμόγελο είναι προσποιητό, το υποσυνείδητό σου θα λάβει το κατάλληλο μήνυμα και θα αρχίσει να νιώθεις πως όλα γύρω σου είναι πιο όμορφα. Ξεκίνα τη μέρα σου λοιπόν χαμογελώντας στο είδωλό σου, στον καθρέφτη και θα δεις σύντομα τη ψυχολογία σου να αλλάζει.

Βάλε στο πρόγραμμά σου ένα νέο hobby

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος, προκειμένου να εντάξεις κάτι καινούριο στην καθημερινότητά σου. Οι διακοπές τελείωσαν κι εσύ έχεις επιστρέψει στο γραφείου και την ρουτίνα της πόλης. Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιηθεί ομαλά αυτή η μετάβαση είναι φτιάξεις ένα νέο πρόγραμμα που δεν θα θυμίζει τις περσινές σου συνήθειες. Τι αγαπάς να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο; Γυμναστική, χορό, θέατρο, εικαστικά; Βρες αυτό που σε αντιπροσωπεύει και αφιέρωσε 2-3 ώρες την εβδομάδα.

Θυμήσου το νεότερο εαυτό σου
Προσπάθησε να σκεφτείς αν σε άγχωνε τόσο η νέα σεζόν σε μικρότερη ηλικία. Τότε που τα άγχη ήταν λιγότερα και οι υποχρεώσεις επηρέαζαν ελάχιστα την ψυχολογία και την καθημερινότητά σου. Τι ήταν αυτό που απολάμβανες περισσότερο στο παρελθόν; Δοκίμασε για μερικές μέρες να αναβιώσεις εκείνα τα χρόνια και θα δεις πως ίσως αντιμετωπίσεις τα νέα δεδομένα με την ίδια χαλαρότητα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!