tromaktiko: Γιατί ενώ τρέφεσαι υγιεινά, βλέπεις το δέρμα σου να γερνά;

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί ενώ τρέφεσαι υγιεινά, βλέπεις το δέρμα σου να γερνά;



Έχεις διαβάσει και ξαναδιαβάσει για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, για τις μερίδες φρούτων και λαχανικών που χρειάζεται να...
τρως καθημερινά και πραγματικά στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, ακολουθείς τις οδηγίες με ευλάβεια. Τι συμβαίνει όμως και, ιδίως, τώρα, μετά το καλοκαίρι το δέρμα σου δεν σφύζει από “ζωντάνια” και σφριγηλότητα;

Φαίνεται πως δεν αρκεί μόνο να ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή για να δείχνεις νέα και φρέσκια. Γιατί μπορεί να τρέφεσαι σωστά, αποκλείοντας από τη διατροφή σου κακά λιπαρά και γενικά junk food, αλλά το δέρμα σου να έχει ήδη αρχίσει να γερνά πρόωρα, σε περίπτωση που κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο ή καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα σε καθημερινή βάση. Αναμφίβολα, η μεγάλη έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας έρευνας, τις λιγότερες ρυτίδες τις έχουν οι Σουηδέζες, καθώς δεν τις βλέπει καθόλου ο ήλιος, οι Ελληνίδες είναι κάπου στη μέση και οι Αυστραλέζες είναι αυτές που παρουσιάζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα στο δέρμα τους.

Μάλιστα, δίδυμες που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και έχουν τα ίδια γονίδια, φαίνονται τελείως διαφορετικές, λόγω του καπνίσματος. Ας μην ξεχνάμε ότι οι βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό μας και την εξωτερική μας εμφάνιση οι καταχρήσεις, και συγκεκριμένα το κάπνισμα είναι πολύ σοβαρές. Εκτός από το γεγονός ότι το κάπνισμα σκοτώνει, οι καπνιστές φαίνονται πιο γερασμένοι και πιο ταλαιπωρημένοι από τους μη καπνίζοντες.

Δεν αρκεί επομένως η φυτοφαγική διατροφή, ενώ καπνίζεις και εκτίθεσαι με τις ώρες στον ήλιο, αν δεν αθλείσαι και αφήνεις τον οργανισμό σου αφυδατωμένο.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!