Υλικά συνταγής
150γρ. ρόκα baby ή 2 ματσάκια ρόκα
50γρ. συκομαΐδα
6 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
για τη βινεγκρέτ
1½ κ.σ. μουστάρδα με μέλι ή 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε την ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρά. Κόβουμε τη συκομαΐδα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στα τέσσερα. Προσθέτουμε στη ρόκα τη συκομαΐδα, τα καρύδια, τα τριμμένα τυριά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.
Σε περίπτωση που έχουμε τραπέζι, μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη σαλάτα νωρίτερα και να βάλουμε τη βινεγκρέτ πριν το σερβίρισμα.
Πηγή