tromaktiko: Μωρουδιακά: Καινούργια ή second hand

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μωρουδιακά: Καινούργια ή second hand



Ποια βρεφικά αντικείμενα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από δεύτερο χέρι και ποια...
πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρετε καινούργια;
Η απόκτηση ενός μωρού θεωρείται πολυέξοδη. Ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, έξοδα μαιευτηρίου, μωρουδιακά ρούχα και αξεσουάρ, έπιπλα, πάνες, παιδίατροι και η λίστα συνεχίζεται… Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε επιλογές που θα κρατήσουν τα οικονομικά σας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Σε αυτές συγκαταλέγονται η γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο, ο θηλασμός, οι υφασμάτινες πάνες και, φυσικά, τα αντικείμενα από δεύτερο χέρι.

Και παρότι το τελευταίο δεν είναι κάτι που συνηθιζόταν στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, πλέον έχει γίνει πολύ δημοφιλές τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για λόγους κοινής λογικής. Σκεφτείτε μόνο πόσοι από το στενό σας περιβάλλον έχουν στοιβαγμένα μωρουδιακά αντικείμενα που απλά πιάνουν χώρο!

Το ερώτημα, όμως, είναι: Ποια αντικείμενα μπορείτε να δανειστείτε ή να αγοράσετε δεύτερο χέρι και ποια πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε;

Καινούργια

Κάποια βρεφικά αντικείμενα είναι καλό να τα αγοράσετε για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

Κούνια: Τα νέα δεδομένα ασφαλείας γύρω από τις κούνιες έχουν κάνει πολλά μοντέλα που κυκλοφόρησαν πριν από τον Ιούνιο του 2011 να θεωρούνται μη ασφαλή. Επενδύστε σε μία καινούργια κούνια ή ελέγξτε εάν αυτή που θέλετε να αποκτήσετε πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Στρώμα κούνιας: Τα στρώματα δεν μπορούν ποτέ να γίνουν σαν καινούργια, όσο κι αν τα καθαρίσετε. Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν σε εσάς μεταφέροντας πλήθος ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.

Κάθισμα αυτοκινήτου: Θα πρέπει να είστε 100% σίγουροι ότι το καθισματάκι πληρεί τα στάνταρ ασφαλείας αλλά και ότι δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, έχοντας αποκτήσει μια μη ορατή ζημιά. Επίσης, εάν δεν έχει αποσπώμενα καλύμματα δεν θα μπορείτε να το καθαρίσετε στην  εντέλεια. Τέλος, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες σπάνια κρατούν το εγχειρίδιο οδηγιών, οπότε και δεν θα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το χρησιμοποιείτε σωστά.

Θήλαστρο: Παρότι υπάρχουν εταιρίες που δανείζουν θήλαστρα σε μαμάδες, δεν μπορείτε να ξέρετε εάν οι ιδιώτες έχουν επιδείξει την ίδια επιμέλεια στην καθαριότητα και την συντήρησή τους.

Υφασμάτινες πάνες: Πιθανότατα μέχρι να έρθουν στα χέρια σας θα έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, θα έχουν λεκέδες και θα έχουν χάσει μέρος της απορροφητικότητάς τους.

Δεύτερο χέρι

Κάποια αντικείμενα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να είναι ολοκαίνουργια. Ένα καλό πλύσιμο και αποστείρωση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να επαναχρησιμοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Παιχνίδια

Ρούχα

Παπούτσια αγκαλιάς

Έπιπλα: Αλλαξιέρα, καρεκλάκι φαγητού, καρέκλα θηλασμού

Καρότσι (αρκεί να μπορούν τα υφάσματα να βγουν και να πλυθούν στο πλυντήριο)

Βρεφική μπανιέρα
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!