tromaktiko: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία στη Φθιώτιδα: "Στείλτε ασθενοφόρα, έγινε μακελειό" [video]

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία στη Φθιώτιδα: "Στείλτε ασθενοφόρα, έγινε μακελειό" [video]



Θρήνος και οδύνη για την άτυχη καθηγήτρια από τη Λαμία που έχασε τη ζωή της το πρωί της Πέμπτης...
(27/09), όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός παραβίασε τη φυλασσόμενη διάβαση του Μοδίου, λίγο πριν από την Κάτω Τιθορέα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τρένο - Ακόμη ένα τραγικό παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα για την οικογένεια της 49χρονης

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερις καθηγητές που διδάσκουν στο γυμνάσιο και το λύκειο της Κάτω Τιθορέας. Είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί για να είναι στην ώρα τους στα σχολεία. Περίπου στις 8 είχαν φτάσει στη διάβαση Μοδίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μπάρες είχαν κατέβει, ενώ τα φώτα δούλευαν όπως επίσης και το ηχητικό σήμα.




Άγνωστο γιατί η οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε…

Όπως αποκάλυψε μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας που έχει καταθέσει στην αστυνομία, το αυτοκίνητο προσπέρασε τα δύο οχήματα που βρίσκονταν μπροστά πριν από τη γραμμή και περίμεναν να περάσει το τρένο. Ανέβηκε στη σιδηροδρομική γραμμή και προσπάθησε να περάσει όμως δεν πρόλαβε.

Το τρένο έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο και το παρέσυρε για περίπου 1 χλμ.

Ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στείλτε ασθενοφόρα έγινε μακελειό».

Το Ι.Χ. μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Δυστυχώς η συνοδηγός που βρισκόταν στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα το αυτοκίνητο τραυματίστηκε θανάσιμα. Επίσης τραυματίστηκε η οδηγός, ενώ πολύ ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο άνδρες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομία πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Οι πυροσβέστες του Π.Κ. Αμφίκλειας καταφέραν να απεγκλωβίσουν την οδηγό και τη νεκρή συνοδηγό, ενώ οι δύο άνδρες είχαν προλάβει να βγουν.

Η είδηση του θανάτου της 47χρόνης γυναίκας έχει σοκάρει. Ήταν μητέρα δύο παιδιών, τα οποία μεγάλωνε μόνη της, αφού ο σύζυγός της είχε φύγει από τη ζωή δύο χρόνια πριν.

Στο σχολείο στην Κάτω Τιθορέα κανείς δεν μιλούσε, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί και πώς αυτή η γυναίκα, «ο καλύτερος άνθρωπος», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, έφυγε από τη ζωή…

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία
Η άτυχη γυναίκα ήταν καθηγήτρια στο γυμνάσιο της περιοχής και μαζί με συναδέλφους της πήγαινε κάθε πρωί από τη Λαμία στο χωριό για να κάνει μάθημα.

Οδηγός ήταν η 55χρονη Γυμνασιάρχης και συνεπιβάτες η 49χρονη και δύο άνδρες ηλικίας 40 και 51 ετών συνάδελφοί της, όλοι καθηγητές στο Γυμνάσιο της Κ. Τιθορέας.

Κοντά στο χωριό Μόδι όμως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στη διασταύρωση του Μοδίου, σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική γραμμή, τους έπιασαν οι μπάρες και περίμεναν αρκετή ώρα πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο που είχε κι εκείνο σταματήσει για να περάσει η αμαξοστοιχία 1511 με προορισμό την Αθήνα.

Όπως λένε συνάδελφοί τους, αλλά και κάτοικοι της περιοχής στο lamiareport.gr προφανώς η οδηγός πίστεψε ότι ήταν μία από τις πολλές φορές που οι μπάρες είχαν μείνει κατεβασμένες μετά την έλευση του τρένου και προσπάθησε να διασχίσει τη γραμμή ώστε να μη καθυστερήσουν στο μάθημα χωρίς λόγο.

Η 49χρονη καθηγήτρια βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, μια γυναίκα και δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας ιερέας βγήκαν από τα συντρίμμια τραυματισμένοι.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, είχε χάσει τον άντρα της πριν από δυο χρόνια και έτσι με τον δικό της θάνατο έμειναν ορφανά τα δυο τους παιδιά, το ένα ανήλικο και το άλλο ενήλικο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!