tromaktiko: Συνταγή: Ζουμερές μπουκίτσες μοσχαριού με μπρόκολο

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Συνταγή: Ζουμερές μπουκίτσες μοσχαριού με μπρόκολο



Ξεχωρίζει για την μαρινάδα και την νοστιμιά της...

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό κιλό μοσχάρι (κομμένο σε 2 εκ.)

Για τη μαρινάδα

1 κουταλιά Corn Flower
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές λευκό ή κόκκινο κρασί (ό,τι προτιμάτε)
1 κγ ζάχαρη
½ κγ μέλι
Αναμειγνύετε τα παραπάνω υλικά και μετά προσθέτετε τα καβάκια μοσχαριού και ανακατεύετε.

Βάζετε σε ένα σακουλάκι κλεισμένο αεροστεγώς και τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το μπρόκολο:

Bάζετε 5 κουταλιές νερό σε βαθύ τηγάνι

Μόλις βράσει προσθέτετε 1 κιλό μπρόκολο κομμένο, κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και αφού πάρει βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση και αφήνετε το μπρόκολο να γίνει σαν να το έχετε στον ατμό για 5 λεπτά.

Τέλος βάζετε τα κυβάκια μοσχαριού στο βαθύ τηγάνι που είχατε το μπρόκολο σε μεσαία φωτιά, προσθέτετε 2 σκελίδες πολτοποιημένου σκόρδου και αφήνετε για 2 λεπτά να πάρουν μια θερμοκρασία.

Προσθέτετε το μπρόκολο και βάζετε και 1/3 κούπας ζωμό μοσχαριού.

Το αφήνετε μέχρι να γίνει.

Δείτε αναλυτικά πώς να το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!