Ο Άγιος Λαυρέντιος απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Βόλο, στο δυτικό Πήλιο και δεν είναι στο «πέρασμα» για κανένα γνωστό προορισμό.
Το χωριό θεωρείται από τα αρχαιότερα του Πηλίου και οφείλει την ονομασία του στη Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) κατά την περίοδο των Σταυροφοριών (11ος αι.). Στη συνέχεια, το 1378, ο Όσιος Λαυρέντιος έχτισε εκ νέου το μοναστήρι με την οικονομική βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλέξιου Γ΄ Κομνηνού. Σήμερα η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, αποτελεί γυναικείο κοινόβιο.
Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, στην πλαγιά. Είναι ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος, ενώ κοντά του ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας. Κι αυτός ο ήχος από ρυάκια και ρέματα σε συνδυασμό με το κατάφυτο τοπίο, αλλά και τον πηλιορείτικο χαρακτήρα του χωριού, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τον επισκέπτη.
Μέσα στο χωριό, εικόνες που σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ανακαινισμένα αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και κρήνες.
Κι αν προσθέσουμε και τον μύθο που θέλει τη σπηλιά που βρίσκεται πάνω από το χωριό, στο βουνό, να ήταν η κατοικία του Κένταυρου Χείρων, τότε ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένας προορισμός που σε κεντρίζει για να τον επισκεφτείς.