tromaktiko: Eating out: Πέντε λόγοι που αξίζει να τρώτε έξω με τα παιδιά και γιατί να το επιλέξετε

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Eating out: Πέντε λόγοι που αξίζει να τρώτε έξω με τα παιδιά και γιατί να το επιλέξετε



Αποφάσισες με τον σύντροφό σου να πάρετε τα παιδιά και να πάτε μια βόλτα στο...
αγαπημένο σας (kid friendly!) εστιατόριο. Ξέρω, συνήθως είναι μια απόφαση που μπορεί να την μετανιώσεις πριν ακόμα φτάσεις στην πόρτα του σπιτιού σου, αλλά όταν τελικά φτάνετε στο μαγαζί, πάντοτε απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε παρέα ως οικογένεια και αισθάνεσαι πλήρης όταν βλέπεις πόσο το ευχαριστιούνται τα μικρά σου!

Και κάπου εκεί, στο τραπέζι του εστιατορίου αρχίζουν να καταφθάνουν τα ενισχυμένα παιδικά καρεκλάκια, τα ειδικά σουπλά με τα ευφάνταστα σχέδια, ίσως κάποιο πλαστικό ποτήρι που θα φανεί πολύ εντυπωσιακό στα παιδιά και μερικά καλαμάκια για να πιουν τον χυμό και το νερό τους, τα οποία πολύ σύντομα θα καταλήξουν στο πάτωμα -και αυτό το ξέρουμε όλοι! Ωστόσο, μαζί με όλα τα παιδικά “αξεσουάρ” που μόνο χαρά φέρνουν στους μπόμπιρες, θα έρθει στο τραπέζι και το παιδικό μενού, έτσι δεν είναι; Και τότε ενδεχομένως να φτάνεις σε ένα δίλημμα: αξίζει να παραγγείλεις στα παιδιά κάτι από αυτό τον συγκεκριμένο κατάλογο ή μήπως καλύτερα να τον αγνοήσεις;

Ανάλογα πάντα με το είδος του εστιατορίου που έχετε επισκεφτεί, το παιδικό μενού συνήθως αποτελείται από πολύ συγκεκριμένες επιλογές. Σε ένα κατάστημα κρεατοφαγίας θα είναι ένα burger ή ένα hot dog, σε ένα μαγαζί με θαλασσινά θα είναι καλαμαράκια τηγανιτά με πατάτες, σε ένα ποικίλης ύλης θα είναι κοτομπουκιές με πατάτες και ούτω καθεξής. Δεν σου μοιάζουν κάπως περιορισμένες αυτές οι επιλογές, παρά το γεγονός ότι κι εσύ στο σπίτι θα τα μαγειρέψεις κάποια στιγμή και προφανώς τα μικρά σου τρελαίνονται για αυτά;

Για να σε βγάλω, λοιπόν, από την δύσκολη θέση, παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να παραβλέψεις το παιδικό μενού και αντ’ αυτού τα μικρά σου να απολαύσουν μικρότερες μερίδες από τα φαγητά που θα παραγγείλουν οι ενήλικες του τραπεζιού!

Δεν σπαταλάς φαγητό
Οι παιδικές μερίδες συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι το παιδί αντέχει και ενδιαφέρεται να φάει. Γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές καταλήγετε με ένα πιάτο σχεδόν γεμάτο φαγητό, που πηγαίνει χαμένο. Όταν μοιράζεστε, όμως, το ίδιο φαγητό, τότε μπορείς με ευκολία να ελέγξεις την ποσότητα που προσφέρεις στα παιδιά, ώστε να χορτάσουν χωρίς να σπαταλήσουν το γεύμα τους.

Δεν σπαταλάς χρήματα
Με την ίδια λογική, παραγγέλλοντας γεύματα από το παιδικό μενού είναι ουσιαστικά σαν να παραγγέλνεις ένα πιάτο παραπάνω για κάθε παιδί. Αν αναλογιστείς, λοιπόν, ότι αυτό που πληρώνεις είναι υπερτιμημένο (θα σου κόστιζε το 1/10 για να το ετοιμάσεις στο σπίτι), αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να καταναλωθεί, τότε αξίζει να μοιραστείτε τα πιάτα σας με τα παιδιά! Άσε που έτσι θα μείνουν χρήματα και για το παγωτό!

Μαθαίνεις στα παιδιά τρόπους
Τα περισσότερα παιδικά μενού, όπως είπαμε και παραπάνω, αποτελούνται από φαγητά που τρώγονται με τα χέρια, όπως κοτομπουκιές, κροκέτες ψαριού, καλαμαράκια, σάντουιτς και burger. Με αυτό τον τρόπο, ενθαρρύνεται το φαγητό που τρώγεται με τα χέρια και δεν έχετε την ευκαιρία να τα μάθετε να χρησιμοποιούν τα μαχαιροπίρουνά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Όταν μοιράζεστε, όμως, “ενήλικο” φαγητό, τότε είναι κάπως απαραίτητο να πιάσουν το πιρούνι τους αν θέλουν να φάνε!

Αποφεύγεις την επιλεκτική συμπεριφορά στην διατροφή τους
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να τους προσφέρεις “ενήλικα” γεύματα και περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερο φάσμα γεύσεων και υλικών, τόσο πιο εύκολα θα συνηθίσουν τις διαφορετικές τροφές και θα εξοικειωθούν με φαγητά τα οποία δυσκολεύονται να φάνε!

Δίνεις στα παιδιά την ευκαιρία να πειραματιστούν
Ok, μπορεί αρκετές φορές ο πειραματισμός να καταλήγει σε φιάσκο, με την αηδία ζωγραφισμένη σε αυτές τις χαριτωμένες φατσούλες και πετσέτες γεμάτες φτυμένες μπουκιές. Άλλες φορές, όμως, μπορεί να στεφθούν με μεγάλη επιτυχία και τα μικρά να αισθανθούν πως ζουν μια περιπέτεια! Ευχαριστηθείτε, λοιπόν, αυτή την περιπέτεια παρέα!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!