Κάποιες τα χαρακτηρίζουν σνακ. Άλλες πάλι, επιδόρπιο. Όπως και εάν μας αρέσει να...
αποκαλούμε τα brownies, το βέβαιο είναι πως σε αυτήν τη συνταγή θα τα ονομάσουμε πειρασμό! Ο λόγος; Ο μοναδικός συνδυασμός αβοκάντο και καρύδας που ανεβάζουν τη γεύση σε άλλο επίπεδο, με τον πιο καλό τρόπο.
Πασίγνωστα εξαιτίας της θρυλικής γουακαμόλε, τα αβοκάντο χρησιμοποιούνται συχνά και σε σαλάτες. Η προσθήκη τους σε ένα μείγμα, όπως τα brownies αποκλείουν το βούτυρο και τα έλαια, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό επιδόρπιο, χωρίς κακά λιπαρά. Τα γευόμαστε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος ενώ ταυτόχρονα, προσφέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των καλών λιπαρών για ακόμα καλύτερη λειτουργία της καρδιάς!
Υλικά
1 μέτριο προς μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
2 αβγά
1½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη
3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη καρύδας
3 κ.σ. έλαιο καρύδας (λιωμένο)
1/2 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας
1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. του τσαγιού κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά, καρύδια, σοκολάτα
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και δουλεύουμε με μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε και πάλι στο μίξερ, ωσότου αποκτήσουν λεία υφή.
Τώρα, μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας εάν επιθυμούμε, όπου θα τα ενσωματώσουμε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Επιλέγουμε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί και απλώνουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα, απλώνοντας το ομοιόμορφα με τη βοήθεια της μαρίζ. Εάν θέλουμε μοιράζουμε ομοιόμορφα καρύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C γύρω στα 20 λεπτά. Tα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Αν θέλουμε, τα περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή