tromaktiko: Απάντηση στο: Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση στο: Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες



Καλέ μου συμπολίτη, θα σου απαντήσω εγώ που είμαι παιδί αγρότη και άσχετο επάγγελμα με του αγρότη σε όλες τις απόψεις που εξέφρασες. Πάμε από την αρχή...
1) Εχουμε 2011 και για το 2014 έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, μέχρι τότε μπορεί να έχουμε πτωχεύσει.Τα 2.5 δισ που ανέφερες, αν η πηγή σου είναι σωστή δεν ειναι και τόσα πολλά πια αν σκεφτείς πόσοι αγροτες/κτηνοτροφοι υπαρχουν στην Ελλάδα. Ο ΟΓΑ είναι το δεύτερο ταμείο μετά το ΙΚΑ σε πλήθος εργαζομένων.

2)Το αν είναι βιολογική ή όχι σίγουρα δεν το ξέρεις.Υπάρχουν ελεγκτικά όργανα, υπαλληλοι του δημόσιου τομέα που έχουν υποχρέωση να ελεγχουν κάθε μονάδα βιολογικής παραγωγής .Αν έχεις αμφιβολία μπορείς να ρωτήσεις και ο ίδιος.

3)Για το ΙΚΑ θα συμφωνήσω μαζί σου.Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καν χαρτιά παραμονής. Φυσικά δεν αναρωτηρήκαμε εμεις που μένουμε στην πρωτεύουσα αν ο βοηθός του μπογιατζή που τον πληρώνουμε να βάψει το σπίτι μας έχει ΙΚΑ. Τα μεροκάματα κυμαίνονται απο 35-40ευρω με κολατσιό που ετοιμάζει η κυρία του σπιτιού και καφέ το πρωί. Προφανώς έχεις μείνει πολύ πίσω.

4)Οι αποζημιώσεις και τα τεράστια ποσά που αναφέρεις πάλι εγκρίνονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν δηλώνει ο αγρότης 'θέλω να πάρω 100000ε' και τα παίρνει , αν ήταν έτσι θα γινόμασταν όλοι αγρότες.

5)ΦΠΑ η μεγάλη πληγή της Ελλάδας. Κάνουν τα χαρτιά τους, καταθέτουν δικαιολογητικά , τιμολόγια αγορών και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ή θα πάρουν ή δεν θα πάρουν όπως γίνεται σε όλους τους επαγγελματίες.

6)Τα σπίτια μπορούν να τα φτιάξουν και χωρίς τις επιδοτήσεις. Δεν είπε κανείς ότι είναι κακομοίρηδες, ξέρεις...αυτά που παράγουν τα πωλούν κιόλας στο εξωτερικό. Οσο για τα εμπορικά κέντρα...το αφήνω γιατί μοίαζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας όταν δεν μιλάμε για μεγαλοκτηματίες και μιλαμε για έναν μέσο αγρότη, που είναι η πλειοψηφία.

7) Το ποσό της αγρανάπαυσης είναι 22,11ε/στρέμμα και έχει ισχή για έναν χρόνο. Αν δηλαδή υπολογίσω έναν κανονικο αγρότη με 100στρεμματα(ο πατερας μου έχει 80) θα πάρει για έναν χρόνο 2211ε και αυτός που παίρνει επίδομα ανεργίας παίρνει 2700ε σε ένα εξάμηνο.

8)Τα άτοκα δάνεια που αναφέρεις από ποιον οργανισμό τα λαμβάνουν? Αν εννοείς την Αγροτική Τράπεζα παίρνουν δάνειο με μειωμένο επιτόκιο, όπως και ο εργαζόμενος παίρνει από την εργατική εστία

9)Εισφορά πληρώνουν όλοι.

10)Για την δήλωση των στρεμμάτων θα συμφωνήσω. Γίνεται με την ανοχή των πολιτικών όπως όλα σε αυτή την χώρα.

12)Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί κλείνουν γιατί έγιναν καταγγελίες από τους ίδιους τους αγρότες για κακοί διαχείρηση.Καθε χρόνο ο συναιτερισμός έστελνε το μπιγιετάκι στο κάθε αγρότη με την ετήσια εισφορά που το ποσό κάθε φορά ήταν σεβαστό..Που πήγαν τα λεφτά ?Τα έφαγαν όλοι ή οι 10 του συμβουλίου?

13)Η εξαγωγή λαδιού της Ελλάδας είναι η δεύτερη στη Ευρώπη.Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Φέτος το καλοκαίρι πουλήσαν σταφύλι πρώτης ποιότητας στην Κορινθία με 0,50 το κιλό.Στο ράφι του μάρκετ είχε 1,35 και με έπιασαν τα γέλια μόλις είδα ότι ήταν 3ης ποιότητας και το σταφύλι απο την Ιταλία είχε 0.65. Ο αγρότης φταίει και εκεί ή μήπως δεν υπάρχει πλαφόν στις τιμές εφόσον από τον παραγωγό φεύγει φθηνά.

14)Ναι μας επιδοτούν για να τα ξηλώσουμε όλα..αφού είμαστε κοροιδα και δεν μπορούμε να διακινήσουμε σωστά τα ίδια μας τα προιοντα στην χώρα μας..Δεν πειράζει ας τρώμε των ξένων.
Οπως και εγώ λέω να γίνει κάθαρση στο δημόσιο, να φύγουν τα αγράμματα ρουσφέτια έτσι λες και εσύ αυτά και τα σέβομαι. Επειδή όμως ο αγρότης ο πατέρας μου με σπούδασε με κόπο είχα χρεός να απαντήσω.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!