tromaktiko: Για το θέμα: Σκυλί στην παραλία

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Για το θέμα: Σκυλί στην παραλία



Επειδή ο Ελληνάρας είναι ζώο μεγαλύτερο από τα σκυλιά μας, και μιλάει χωρίς να γνωρίζει... Σου παραθέτω τα παρακάτω.. Κανε καμια 10αρα εκτυπώσεις και αν σου ξαναμιλήσει κανείς για το σκυλάκι σου στην παραλία, κολλησέ του το στα μούτρα και πες του να πάει να σου φέρει και το 200... Έχουμε και λέμε λοιπόν:
"ΝΟΜΟΘΕΣIΑ/ΚΑΝOΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣIΑ ΣΚYΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛIΕΣ

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, να ξέρετε ότι οι σκύλοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στην παραλία, εκτός εάν υπάρχει πινακίδα του Δήμου ή Νομαρχίας που να υποδεικνύει το αντίθετο. Εάν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα, τότε ο σκύλος σας μπορεί να σας ακολουθήσει στην παραλία. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν. 3170/03), τα σκυλιά πρέπει να είναι με λουρί ή ελεγχόμενα δίπλα στον κάτοχό τους, σε όλους τους δημόσιους χώρους, και να μην δημιουργούν φασαρία."

Επίσης εχε στα υπόψιν σου το ΝΟΜΟΣ 3170 ΦΕΚ 191/Α/29.7.2003 (http://artagoni.pblogs.gr/2008/10/nomothesia-gia-katoikidia-zwa.html)

Γενικά ψάξε λίγο την νομοθεσία σχετικά με κατοικίδια. Αν έχεις κανα φίλο δικηγόρο ρώτα τον να σε κατατοπίσει λιγο παραπάνω
Για τις παραλίες πάντως να ξέρεις ότι αν ο σκυλάκος σου είναι δεμένος και δεν ενοχλεί τριγύρω και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οργανωμένη παραλία, πες στον/ην εν λόγω κύριο/ια να πάει σε καμια οργανωμένη παραλία αμα δεν τις αρέσουν οι ανοργάνωτες και τα "κακα" τους, όπως τα κατοικίδια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!