tromaktiko: Παιδεία ώρα μηδέν

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Παιδεία ώρα μηδέν




Η κυρία Διαμαντοπούλου με την κατάργηση του 10, δίνει την δυνατότητα απόκτησης πτυχίου σε μαθητές που έγραψαν στις πανελλήνιες βαθμό ( 0,8 στα 20 ) , λευκή κόλλα !!!
Αν και σε πρώτη προσέγγιση του θέματος φαίνεται ανθρωπιστικό ή καλύτερα προοδευτικό ( ΠΑΣΟΚ), στην ουσία είναι το πιο άδικο μέτρο που θα μπορούσε να πάρει η κυρία υπουργός ( όπως τόσα άλλα που έχει πάρει) .

Είμαι καθηγητής σε ΕΠΑ.Λ. . Με τους μαθητές μου φέτος, κάναμε μία υπερπροσπάθεια για να καλυφτούν κενά προηγούμενων ετών , διαβάσαμε Σάββατα και Κυριακές; ακόμα και στις εκδρομές του σχολείου , εμείς κάναμε επαναλήψεις . Μαθητές που πριν χρόνια δεν αγαπούσαν το σχολείο , έκαναν μία υπερπροσπάθεια και οι κόποι τους δικαιώθηκαν (από τότε που είμαστε μαζί -3 χρόνια); Έγραψαν άριστα στα δύο μαθήματα ειδικότητας με αποτέλεσμα να περάσουν πρώτοι στην σχολή πρώτης τους προτίμησης . Μαζί όμως με αυτούς πέρασαν και μαθητές από άλλα σχολεία που όχι μόνο δεν προσπάθησαν ,αλλά απλώς ήρθαν στις πανελλήνιες και πέρασαν !!!
Πώς θα μπορέσω να παρακινήσω τους μαθητές μου να διαβάσουν ; Κάποιος καλοπροαίρετος θα απαντήσει πως οι μαθητές που πέρασαν σε μία σχολή με λευκή κόλλα δεν θα μπορέσουν να τελειώσουν . Θα ήθελα να του απαντήσω πως μάλλον δεν ξέρει τι γίνεται στα Ελληνικά Δημόσια τριτοβάθμια ιδρύματα. ( Θα γραφεί σε μία κομματική παράταξη και θα έχει τα θέματα κάθε εξεταστικής ή θα κάνει σχέση με τον 50χρονο καθηγητή ) !!!
Η κυρία Διαμαντοπούλου με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί πληθωριστικά πτυχία !!! Θα βγάλει τον κάθε άχρηστο σπουδαστή (της λευκής κόλλας) με πτυχίο στην αγορά εργασίας με απαιτήσεις !!! Ο νέος αυτός αν συνεχίσει να τα έχει καλά με την κομματική παράταξη ( Βουλευτής της περιφέρειας του ) θα αποκτήσει και εργασία σε βάρος του άλλου ( που προσπαθεί με τις δυνάμεις του) .
Όπως καταλαβαίνετε η κυρία Διαμαντοπούλου απλώς ανησυχεί για την κομματική της πελατεία του κράτους που χαιρόμαστε 30 χρόνια τώρα !!! Άνθρωπος χωρίς αξία και με ένα πτυχίο είναι εύκολή λεία για άγρα ψήφου ( και όλης της οικογένειας του ) !!! Όχι ότι δεν γίνεται και σήμερα αυτό , αλλά με αυτό το μέτρο θα πολλαπλασιαστεί .
Περισσότερα πτυχία σημαίνει και μεγαλύτερη προσφορά εργασίας ( η ζήτηση πάει χάλια όπως πληροφορήστε στα ΜΜΕ), επομένως οδηγούμαστε και στην ελαχιστοποίηση των μισθών .
Φυσικά θα είναι και μίας πρώτης τάξεως πελάτες , για τα παρακμάζοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την υλοποίηση της δια βίου μάθησης , που προωθεί η κυρία υπουργός. Με το αζημίωτο φυσικά !!!
Όλοι ευχαριστημένοι όλοι εφησυχασμένοι !!!
Ο υιός της κυρίας θα έρθει από το εξωτερικό που θα σπουδάσει ( μαθητής ιδιωτικού σχολείου ) να διοικήσει; κυβερνήσει τους ιθαγενείς που δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν στο εξωτερικό όπως ο γόνος της κυρίας υπουργού !!!
Αλήθεια εάν, ο βενζινάς της γειτονίας σας έβαζε βενζίνη για το αυτοκίνητό του από άλλο βενζινάδικό !!! Εσείς θα τον εμπιστευόσασταν να βάλετε βενζίνη για το δικό σας αυτοκίνητό ; Κάτι παρόμοιο ισχύει για την κυρία Διαμαντοπούλου!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!