tromaktiko: Το θράσος του χειραγωγούμενου χειραγωγού

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το θράσος του χειραγωγούμενου χειραγωγού



Επεισοδιακή η κατάθεση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Το ανθρωπάκι, που ελέω Αγγέλου επελέγη από την κυβέρνηση Καραμανλή, να συγκαλύπτει τα σκάνδαλά της, είχε το θράσος να αντιδράσει χτυπώντας γροθιά στο έδρανο, όταν μέλος της επιτροπής του καταλόγισε προσπάθειες συγκάλυψης τόσο στο σκάνδαλο Βατοπεδίου όσο και στα σκάνδαλα Siemens και δομημένων ομολόγων. Στην κατάθεσή του ο πρώην εισαγγελέας, προσπάθησε να διαψεύσει τον πρώην πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής για το Μαύρο χρήμα Γεώργιο Ζορμπά, λέγοντας ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του για τη διαβίβαση αιτήματος δικαστικής συνδρομής, προς την αντίστοιχη βρετανική Αρχή, ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί Παπαμαρκάκη στα νησιά Κέϊμαν. Επί δύο και πλέον ώρες, προσπαθούσε με αστεία επιχειρήματα, να εξηγήσει, γιατί γνωμοδότησε, ότι τα πορίσματα Ζορμπά ήταν μη σύννομα, και να μην ληφθούν υπ΄
όψιν, δίδοντας γραμμή στον ανακριτή να τα αγνοήσει.
Είναι προφανές ότι ο πρώην φύλακας της νομιμότητας και τιμωρός των παράνομων, όντας ο ίδιος παράνομος (ιδιοκτήτης αυθαιρέτου), αντλεί το θράσος από τον πολυπλόκαμο μηχανισμό προστασίας, που έχει περιγράψει ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου.


πηγή: kentri.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!