tromaktiko: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του Αλέξη Γρηγορόπουλου



Η αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τους δύο ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν καταπέλτης.

Για τον εισαγγελέα της έδρας, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν πυροβόλησε.

Ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Λακαφώσης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλα και πυροβόλησε δύο φορές". Κάτι που δείχνει ότι ο εισαγγελέας δεν είναι καθόλου διατεθειμένος αν δεχθεί τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναβάθμισαν εσκεμμένα την επίθεση που είχαν δεχθεί με το περιπολικό εκείνο το βράδυ, υποστήριξε ο κ. Λακαφώσης, προκειμένου να ενισχύσουν την υπερασπιστική τους θέση αλλά και να δικαιολογήσουν την μετέπειτα πράξη τους.

Ασύμμετρη και επιχειρησιακά επικίνδυνη, χαρακτήρισε ο εισαγγελέας την απόφασή τους να επιστρέψουν πίσω πεζή, στην συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα, δείχνοντας όπως είπε, παρορμητική αντίδραση.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στοιχείο ζήτησε ο εισαγγελέας και αν αυτό γίνει δεκτό από το δικαστήριο η ποινή θα είναι ισόβια.

Ο κ. Λακαφώσης επικαλέστηκε πολλές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ενώ επισήμανε ακόμη ότι πήγαν στο επίμαχο σημείο με σκοπό να επιδείξουν εγωιστική υπεροχή και με μία διάθεση εγωιστικής διαχείρισης της εξουσίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, στις 2 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ: Mega
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!