Συστατικά
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο (2 κιλά περίπου)
2 κουταλιές μουστάρδα
4 φέτες του τοστ ζαμπόν
4 μικρά μπαστουνάκια γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό λεμονιού
1/ φλιτζάνι βούτυρο
σπάγκο μαγειρικής
Οδηγίες
Καλοπλένετε τα στήθη του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το αλείφετε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα. Από πάνω απλώνετε τις φέτες του ζαμπόν ( 2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείτε τα μπαστούνια της γραβιέρας.
Κλείνετε κάθε στήθος σε ρόλο και το δένετε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα ρολά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα «σβήνετε» με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα ρολά, μέχρι να πάρουν από όλες τις πλευρές. Τα «σβήνετε» με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα ρολά να σιγοβράσουν για 50-55 λεπτά περίπου , παρακολουθώντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
Βγάζετε τα ρολά σε πιατέλα και αφαιρείται το σπάγκο. Τα κόβετε σε ροδέλες και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά. Συνοδεύετε από σαλάτα εποχής, ριζότο ή πατατούλες φούρνου.
http://eimaimama.blogspot.com