tromaktiko: Δήμος Βριλησσίων-Απαντηση για την ποιοτητα νερου στα Βριλησσία

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δήμος Βριλησσίων-Απαντηση για την ποιοτητα νερου στα Βριλησσία



Από το 1999 ο Δήμος Βριλησσίων υδρεύεται αποκλειστικά από την Ε.ΥΔ.Α.Π. Τα νερά από τα σημεία υδροληψίας της ΕΥΔΑΠ, διά του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού,
εισέρχονται στην κεντρική υδατοδεξαμενή του Δήμου και από εκεί διά του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού της πόλης, καταλήγουν με βαρύτητα στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.
Φυσικά ο Δήμος Βριλησσίων ελέγχει συστηματικά τους δείκτες ποιότητας του νερού (τόσο στις πηγές υδροληψίας όσο και σε χώρους κατανάλωσης).

Η υδροδότηση μέχρι σήμερα της πόλης των Βριλησσίων από δημοτικό δίκτυο, αποτελεί σημαντική παροχή του δήμου, εξασφαλίζοντας όχι μόνο υψηλή ποιότητα νερού αλλά και άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου στην συντήρηση και επισκευή αυτού.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Βριλησσίων προχωράει στην αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης καθώς αυτό κρίνεται αναγκαίο για την περεταίρω βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ένα έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατάργηση της λειτουργίας όλων των παλαιών αγωγών του δικτύου από αμίαντο, με την κατασκευή νέων αγωγών, από πολυαιθυλένιο – υλικό ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον) και την κατασκευή νέων συνδέσεων (παροχών) με τα παρόδια ακίνητα.

Παράλληλα προβλέπεται η αντικατάσταση ορισμένων τμημάτων του παλαιού δικτύου από P.V.C., όπου έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ζημιές, με αντίστοιχους αγωγούς από πολυαιθυλένιο, προκειμένου να μειωθούν σημαντικά οι συνολικές βλάβες στο δίκτυο.

Τέλος με την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης που συνδέει την κεντρική υδατοδεξαμενή της πόλης με την υψηλότερη υδατοδεξαμενή, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη υδροδότηση των υψηλών περιοχών της πόλης (περιοχή Άνω Βριλησσίων).

Γραφείο Τύπου Δήμου Βριλησσίων
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!