Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια ρόκα
1 μεγάλη κονσέρβα φιλέτο τόνο (σε νερό)
2 μέτριες ντομάτες, χοντροκομμένες
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
½ κουταλάκι τζίντζερ, σκόνη
Αλάτι/πιπέρι
Διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, κόβουμε τα κοτσάνια και το υπόλοιπο ματσάκι το κόβουμε σε 2-3 μέρη ανάλογα με το μήκος και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο και το φιλέτο τόνου, το οποίο στραγγίξαμε από προηγουμένως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζουμε σε 4 ατομικά μπολ ή πιάτα.
Με ένα σέικερ ή multi χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τις σαλάτες με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ποσότητες του λαδιού και του ξιδιού ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη