tromaktiko: ΕΞΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΞΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ



Είναι σε όλους γνωστό ότι οι υπάλληλοι του Κλάδου Διοίκησης, με ειδικότητα ή Τεχνικού ή Πληροφορικάριου, δεν μπορούν με βάση το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο να διεκδικήσουν θέση ευθύνης, ούτε καν σε Στάθμη Τμήματος, σε οποιαδήποτε Υπηρεσιακή Λειτουργία του ΕΛΤΑ, εξαιρουμένων των Διευθύνσεων που σχετίζονται με την ειδικότητά τους.

Η Παράταξή μας επανειλημμένα έχει ζητήσει να αναθεωρηθεί η προαναφερόμενη κανονιστική διάταξη, όμως η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ , έχει αναστείλει την υλοποίηση τροποποίησης του Κανονιστικού Πλαισίου, που θα τακτοποιούσε το θέμα.
Πρόσφατη είναι η περίπτωση αποκλεισμού υποψήφιας για θέση ευθύνης Στάθμης Τομέα σε Περιφερειακή Διεύθυνση, παρότι κατείχε Τομέα και μεταπτυχιακό τίτλο στα Χρηματοοικονομικά, λόγω του τυπικού θέματος της Ειδικότητας.
Μιας ειδικότητας που απονεμήθηκε με βάση κάποια προκήρυξη του ΑΣΕΠ και που δεν συνεπάγεται ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ εκπαίδευση.
Επίσης όταν προ εικοσαημέρου, Τεχνικός επιχείρησε να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ακινήτων ( η συνάφεια απαιτήσεων θέσης και επιστημονικής κατάρτισης υποψηφίου προφανής), η Διοίκηση ξανά αρνήθηκε την υποψηφιότητα.
Και όπως όλα τα θαύματα, έτσι και το «θαύμα» των αποκλεισμών δεν κράτησε για πολύ.
Ήρθε η Προκήρυξη των Επιθεωρητών και σε αυτήν ρητά αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνονται ΤΕΧΝΙΚΟΙ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ!
Με ποιο δικαίωμα; Κανείς δεν γνωρίζει!
Με ποια σκοπιμότητα;
Αρχικά πιστέψαμε ότι απλώς κάποιον ήθελαν να βολέψουν.
Μετά καταλάβαμε ότι βασικά ήθελαν να στείλουν εκεί, τον μέχρι πρότινος Διευθυντή Τεχνικών Έργων!
Φυσικά όχι για να ασκήσει τους προβλεπόμενους ελέγχους σε Ταχυδρομικές Υπηρεσιακές Λειτουργίες, αφού είναι έργο που δεν το γνωρίζει.
Φυσικά όχι για να ελέγξει τους είκοσι περίπου για δεκαετίες πρώην συνεργάτες του, αφού αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον.
Απλά – στην καλύτερη των περιπτώσεων– για να τσαλακώσουν κάποιον που έκανε το έγκλημα να μην ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ.
Στη χειρότερη για να μην μπορεί κανείς να έχει ολοκληρωμένη αντίληψη για τον τρόπο που ανατίθενται και υλοποιούνται τα Έργα.
Οι Ταχυδρομικοί πιστεύουν ότι πίσω από τις διώξεις αυτές, που τυπικά πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση, βρίσκεται η ΠΑΣΚΕ.
Εμείς συμμεριζόμαστε αυτήν τους την πεποίθηση και υπενθυμίζουμε τη δέσμευσή μας, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες στελέχωσης, που όπως θα αποδειχθεί εξευτέλισαν το θεσμό, σε βαθμό που να είναι απολύτως αναγκαία η κατάργησή του:
ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΟ.

ΠΗΓΗ: dake-elta.eu
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!