tromaktiko: Ακόμα να κλείσουν οι σύνδεσμοι;

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ακόμα να κλείσουν οι σύνδεσμοι;



Ευτυχώς, αργά ή γρήγορα, πάντα έρχεται η ώρα. Πάντα έρχεται η ώρα που θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα για όλα όσα υποτίθεται ότι πρεσβεύουν, για τις ασυναρτησίες που κατά έχουν εκστομίσει αλλά και – το χειρότερο – για όσα έχουν νομοθετήσει κιόλας, επηρεάζοντας έτσι, προς το χειρότερο βέβαια, ζωές ανθρώπων.

Και στην περίπτωση μας φυσικά, θα ασχοληθούμε, με τους… αδιάφθορους της Ελληνικής πολιτείας που βάλθηκαν να καταπολεμήσουν την βία στα γήπεδα. Προφανώς η «υπόλοιπη» βία που έχει καταπνίξει την κοινωνία δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα καθώς δεν τους είδαμε ποτέ να διαγκωνίζονται για το ποιος θα προλάβει να πει την πιο μεγαλόσχημη παπαριά.

Η βία στα γήπεδα όμως είναι αυτή που πουλάει και η… καταπολέμησή της είναι αυτή που χτίζει ισχυρό προφίλ για τους εκάστοτε σωτήρες του αθλητισμού, ενός αθλητισμού με τον οποίο βέβαια η πολιτεία, κόντρα σε κάθε λογική και νομιμότητα, έχει καθημερινά σφιχταγκαλιάσματα και σχέσεις στοργής όταν και όπου βολεύει, όταν και όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Μετά λοιπόν το πρωτοφανές «ξεγύμνωμα» που είχε υποστεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όταν με συντριπτική πλειοψηφία είχε απορρίψει την πρόταση του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Καράογλου, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε κατά του διαιτητή σε αγώνα του ηρακλή με τον ολυμπιακό, ήρθε η ώρα για περαιτέρω ξεφτίλα.

Ήρθε η ώρα να ξεφτιλιστούν κι άλλοι θεσμοί. Ήρθε οι ώρα να πέσουν κι άλλες μάσκες και να φανούν αληθινά πρόσωπα. Τα πατιρντί που έγινε στον αγωνιστικό χώρο, στον …φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας ήταν - κατά μία άποψη - θεόσταλτο δώρο. Βοήθησε να φανούν οι πραγματικοί τρόποι σκέψεις αυτών που στο παρελθόν δεν έχαναν ευκαιρία να κουνάνε το δάχτυλο στους… ταραξίες του γηπέδων.

Όλες αυτές τις μέρες, που ακολούθησαν την απείρου κάλους εικόνα του παρκέ, γίναμε μάρτυρες της αγωνίας των υπεύθυνων μη τυχόν και τιμωρηθούν (!) οι παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια και ακούσαμε δημοσιογράφους να εύχονται να μην υπάρξουν συνέπειες από αυτό το… ατυχές γεγονός, γιατί η εθνική έχει υποχρεώσεις!!!

Και είναι οι ίδιοι που με την παραμικρή ευκαιρία - ή ακόμα και με ανύπαρκτες ευκαιρίες - ορίζουν τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας σε άδεια γήπεδα ή με προσκλήσεις μόνο, για τον φόβο των επεισοδίων, που τώρα θέλουν να περάσουν το θέμα απ’ έξω – απ’ έξω.

Είναι η ίδια ομοσπονδία που όρισε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός στο γηπεδάκι… Λίντο του Ηράκλειου Κρήτη. Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που με την παραμικρή αφορμή εξανίστανται για τη βία στα γήπεδα και για την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων.

Αυτοί οι ίδιοι τώρα εκτίθενται με τον πλέον τραγικό τρόπο στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα έκτροπα. Λες και είναι μόνο οη Εθνική ομάδα που έχει «υποχρεώσεις» και δεν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς, ενώ ο κάθε φίλαθλος που θα συλληφθεί και θα «πρέπει» να υποστεί αυστηρότατες κυρώσεις, δεν έχει ζωή, δεν έχει οικογένεια, δουλειά και υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να αρκεστούμε στη «συγγνώμη» του κάθε αθλητή για τις κλοτσοπατινάδες μέσα στο γήπεδο (όπως και για την περίπτωση του Καράογλου, όταν ο τότε Κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος είχε δηλώσει ότι ο βουλευτής μετάνιωσε, ζήτησε συγνώμη και το θέμα θεωρείται λήξαν!!!) κάτι που προφανώς προβλέπει η νομοθεσία για τις… εξέχουσες προσωπικότητες, σε αντίθεση με τους φιλάθλους που θα πρέπει να ρίχνονται στον Καιάδα, καθώς μάλλον είναι βάρος για την υπόλοιπη κοινωνία που καθημερινά ζει σύμφωνα με τα χρηστά ήθη!!!

Με παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ένας από τους «πρωταγωνιστές» του αγώνα μπάσκετ-κατς. Και δεν στεκόμαστε στην εθνικότητα (αν είναι Έλληνας ή Σέρβος) αλλά στην διαφορετική α αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται κάθε φορά στον καθένα, ανάλογα με την ιδιότητά του.

«Ελεύθερος, με παρέμβαση του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, αφέθηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής ο Σέρβος σέντερ Νέναντ Κρστιτς, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για τα επεισόδια στο «φιλικό» με την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του «Ακρόπολις».

Με απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, ο Σέρβος αθλητής συνελήφθη τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και παρέμεινε για ώρες υπό κράτηση στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, στην Ασφάλεια Αττικής.

Στην Αθήνα έφτασε άμεσα η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβίας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, για να μεσολαβήσει ώστε ο παίκτης θα αφεθεί ελεύθερος.»

Αναφορές στον τύπο, που αποδεικνύουν την μεροληπτική αντιμετώπιση που έχει ο κάθε φίλαθλος σε αντίθεση με τις φίρμες, τους βουλευτές και όλους τους υπόλοιπους… «επιφανείς», καθώς είναι μακριά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι τέτοιου είδους παρέμβαση θα γινόταν από τον αθλητικό εισαγγελέα για κάποιον φίλαθλο ή ότι η Σερβίδα υπουργός θα έσπευδε στη Αθήνα αν κρατούνταν ένας οπαδός που κοπάνησε μία καρέκλα στο κεφάλι ενός άλλου.

Φυσικά και δεν έχουμε καμία πρεμούρα να τους δούμε να μπαίνουν στη φυλακή. Είναι το τελευταίο που ευχόμαστε για οποιονδήποτε. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως που υπάρχουν και εφαρμόζονται σε κάθε ευκαιρία είναι αυτό που εξοργίζει. Η αδικία πάντα προκαλεί βία, η οποία βία στη συνέχεια αντιμετωπίζεται με… εκ νέου αδικίες και πάει λέγοντας.

Και για να προλάβουμε τους πουριτανούς οι οποίοι πάλι θα σπεύσουν να μας νουθετήσουν, επαναλαμβάνουμε ότι εκείνο που εμείς θέλουμε δεν είναι η ατιμωρησία αλλά η ισονομία. Ίδια αντιμετώπιση για ίδια αδικήματα. Προς όλους και από όλους.

Επειδή όμως δεν ζούμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει. Εκείνο που θα υπάρξει θα είναι ευκαιριακές πομπώδεις εξαγγελίες, στρουθοκαμηλισμός και, όταν απαιτείται, αυτοφίμωση. Ανάλογα με την περίπτωση , το επίθετο και την ιδιότητα του καθενός…

Ζήτω η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία…

…και που προφανώς στη συνέχεια την αποκλήρωσε.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟΝΙΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ : http://www.super3.gr/  
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!