tromaktiko: Εκδίδεται την Τετάρτη στις ΗΠΑ ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» Βίκτορ Μπουτ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Εκδίδεται την Τετάρτη στις ΗΠΑ ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» Βίκτορ Μπουτ



Ο Ρώσος λαθρέμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, ο επονομαζόμενος «έμπορος του θανάτου», αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο δικαστικής απόφασης που ελήφθη προ ημερών από δικαστήριο της Μπανγκόκ προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου...

Ο Βίκτορ Μπουτ, πρώην αξιωματικός της σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε αποτελέσει την έμπνευση για το ρόλο που ενσάρκωσε ο Νίκολας Κέιτζ στην ταινία Lord of Wars, κρατείται από το Μάρτιο 2008 στην Μπανγκόκ.

Το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του Μπουτ για «τρομοκρατία» είχε απορριφθεί πρωτοδίκως πέρυσι, ωστόσο τελικά έγινε δεκτό την περασμένη Παρασκευή από Εφετείο της Μπανγκόκ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Μόσχας.

Ο Βίκτορ Μπουτ έχει δηλώσει αθώος απέναντι στις κατηγορίες που του επιρρίπτουν οι ΗΠΑ για συνωμοσία με στόχο την πώληση όπλων σε Κολομβιανούς αντάρτες.

Ο Σουμπισάρν Μπακντιναρινάτ, επικεφαλής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης, δήλωσε πως ο Βίκτορ Μπουτ θα συνοδευτεί ως το αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ από 50 στρατιώτες κομάντος πριν τον αναλάβουν οι Αμερικανοί.

«Δεν μπορώ να πω ποια ώρα [...] είναι άκρως απόρρητο» ανέφερε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι το αμερικανικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ το πρωί της Τρίτης.


ΠΗΓΗ: TA NEA
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!