tromaktiko: Μετά από ΕΝΑ μήνα...κάνω τον απολογισμό μου!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μετά από ΕΝΑ μήνα...κάνω τον απολογισμό μου!



Όταν πριν 30 και κάτι 24ωρα έφτιαξα στην blogοσφαιρα το tromaktiko, θυμάμαι δεν ήμουν καλά. Πικραμένος για άλλη μια φορά για την κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα, στεναχωρημένος για έναν συνάδελφο που έφυγε τόσο άγρια, θυμωμένος για την οργή του κόσμου. Συναισθήματα "αγνά" που τα ένιωσαν χιλιάδες Έλληνες, ακόμα και εσύ που με διαβάζεις τώρα...

Δεν ένιωσα κάτι διαφορετικό από το σύνολο όσων έχουν ως βασικό μέσο ενημέρωσης το internet.

Aν με ρωτήσεις ακόμα και τώρα, αν περίμενα ποτέ την τρομακτική επιτυχία αυτού του portal, θα σου απαντήσω φυσικά ΟΧΙ...Τριάντα μέρες τώρα, προσπαθώ μαζί με την απίστευτη ομάδα που δημιουργήσαμε εν μια νυκτί σχεδόν, να σουλουπώσω το blog, που καθημερινώς επισκέπτονται πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες, απ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Η τρομακτική επιτυχία του blog οφείλεται στο κενό που άφησε ο Σωκράτης Γκιόλιας και η ομάδα του και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αν και ξαφνιασμένοι από το απότομο limit up του συγκεκριμένου blog, καταφέραμε να "βγάλουμε" τον δύσκολο μήνα προσαρμογής στα νέα μας (!) καθήκοντα...
Μέσα σε αυτές τις τριάντα μέρες, τρομερή εντύπωση μου έκανε που δύο από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους της Ελλάδας, μου έστειλαν το αληθινό τους καλωσόρισμα στην προσπάθεια μας. Ο Τέρενς Κουϊκ και η Άννα Παναγιωταρέα, δύο άνθρωποι με ήθος και χαμηλό προφίλ, που μας έχουν διδάξει δημοσιογραφία. Ειλικρινά χάρηκα. Ήταν κάτι σαν ηθική ανταμοιβή σε αυτό που ξεκίνησα με πάθος.

Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψω και τους χιλιάδες απλού κόσμου, που έχουν στείλει απίστευτα μηνύματα συμπαράστασης. Είναι μοναδικό συναίσθημα, να νιώθεις τόσους ανθρώπους δίπλα σου ανα πάσα στιγμή. Σου δημιουργεί ασφάλεια και ζεστασιά.

Αυτό που έγινε με το "tromaktiko" δεν έχει προηγούμενο σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ποτέ άλλωτε δεν καταγράφηκε τόσο μεγάλη και απότομη επιτυχία σε blog Παγκοσμίως, σύμφωνα πάντα με ανθρώπους του χώρου. Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Που μας αγκαλιάσατε.

Το βάρος που κουβαλάμε είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. 24 ώρες το 24ωρο πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, για να σας ενημερώσουμε. Αν και νωρίς, νομίζω πως έχουμε πιάσει ένα καλό επίπεδο.

Μέσα σε τριάντα μέρες, καταφέραμε να αποτρέψουμε μια αυτοκτονία (που όλα τα ΜΜΕ το έθαψαν λέγοντας πως έκανε chat ο παραλίγο αυτόχειρας), βγάλαμε αποκλειστικότητες, μικρά σκάνδαλα και πολλά ακόμα γεγονότα της καθημερινότητας.

Από τα ΜΜΕ δεν περιμέναμε κόκκινο χαλί...γιατί έχουν το χάλι τους. Και το ξέρουν καλύτερα από εμάς. Εντύπωση μας έκανε ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ που δείχνουν οι Πολιτικοί της χώρας μας. Και αυτό φαίνεται από τις άμεσες απαντήσεις τους. Μας εκπλήσουν...Θα προτιμούσαμε, με αυτή τη ταχύτητα να εκτελούσαν και τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Αλλά και αυτό κάτι είναι. Μας δίνει ελπίδα.

Το "tromaktiko" είναι εσείς. Είναι η ελπίδα μας, για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Η ομάδα των συντακτών μας είναι από παντού. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη, ¨Ηπειρο, Αλεξανδρούπολη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες.
Η ομάδα μας αποτελείται από 25 εσωτερικούς συνεργάτες, συν 500.000 εξωτερικούς.
Και αυτό είναι ότι πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ, για όποιον κάνει την "στραβή". Ξέρει πως κάποιος από εμάς, κάπου θα τον δει. Είναι μοναδικό!

Στις τριάντα μέρες που είμαστε στον "αέρα", εκπλήξαμε τους πάντες (από το λεγόμενο σινάφι μας), αν και δεν ανήκουμε πουθενά. Η οργάνωσή μας, με τα gadget, τα videos, τα tips, έδειξαν σε όλους, τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ότι όταν βάζεις το ΠΑΘΟΣ και την ΙΔΕΑ πάνω απ' όλα, τα πάντα γίνονται...

Κάποιους από τους αναγνώστες μας τους στεναχωρήσαμε. Μερικοί γίνονται "πιεστικοί" στο να αναρτήσουμε κάτι, που η ομάδα του "tromaktiko" έχει αποφασίσει να μην αναρτήσει, διότι θα προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα. Όπως εκείνο το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό σκυλιού, που μετά από έντονες παρατηρήσεις, το αφαιρέσαμε. Το σημαντικό δεν είναι ότι κάναμε το αυτονόητο, αλλά ότι ζητήσαμε ένα αληθινό ΣΥΓΝΩΜΗ. Πράγμα που σπανίζει στις μέρες μας.

Στις 30 μέρες δακρύσαμε. Κατ' αρχήν με το μήνυμα της Κατερίνας ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5463.html), με το  μήνυμα δύναμης και αφοσίωσης αυτού του πατέρα ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3417.html) και για το σοκαριστικό μήνυμα που μας έστειλε ο αρραβωνιαστικός μιας κοπέλας στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ σήμερα το πρωί (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_8392.html) και στο τηλεφώνημα επιβεβαίωσης στο νοσοκομείο, μάθαμε πως μόλις κατέληξε η κοπέλα. Συγκλονιστικό...

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω έναν-έναν προσωπικά...Θα ήταν μεγάλη μου τιμή...

Τέλος μην ξεχνάτε, όταν κάποιος σας αδικεί ή δεν κάνει σωστά την δουλειά του, να λέτε την μαγική λέξη : "ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ"

Με αληθινό σεβασμό
Ε.Μ.

ΥΓ: Αυτό το τραγούδι το χαρίζω σε εσάς...Θέλω να το τραγουδήσει κάποιος από εσάς και να το αναρτήσει στο youtube...Να πάρει την θέση του εδώ και στην ΙΣΤΟΡΙΑ!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!