tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ (Δημόσια τεμπελόσκυλα και τουρισμός)

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ (Δημόσια τεμπελόσκυλα και τουρισμός)




Ήθελα να τοποθετηθώ σ’ αυτό το θέμα που αφορά στην άνευ προηγουμένου επίθεση σχεδόν όλων των πολιτών εναντίον μιας επαγγελματικής ομάδας.

Είμαι Κρατικός υπάλληλος (υπάλληλος δηλαδή που εργάζεται για το Κράτος και πληρώνεται από αυτό) και
μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση όλο αυτό το μένος εναντίον όλων των συναδέλφων μου Κρατικών υπαλλήλων από μια κοινωνία που ολοφάνερα νοσεί σε όλα τα επίπεδα και φαίνεται πως έχει βρει την αιτία της αρρώστιας της στα πρόσωπα χιλιάδων εργαζόμενων ανθρώπων της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας.
Ποιοι είναι αυτοί τελικά που παρακαλάνε να βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δουλειά «έτσι για να μάθουν» , ποιοί είναι αυτοί που πολλές φορές βρίζουν χυδαία τους κρατικούς υπαλλήλους σε άρθρα και στο internet και τελικά ποιοι είναι αυτοί που ωρύονται ότι μας πληρώνουν με δικά τους λεφτά και τώρα πια δεν έχουν άλλα λεφτά για να μας πληρώνουν;
Σύμφωνα με τα στατικά στοιχεία που ανακοινώνει συνεχώς το Υπ. Οικονομικών και οι εφορίες μετά από ελέγχους, πάνω από τους μισούς πολίτες στις ενεργά επαγγελματικές ομάδες δηλώνουν εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Γιατροί, καλλιτέχνες, δικηγόροι, έμποροι, εστιατόρια, κ.λ.π. επαγγελματικές ομάδες κάθε μέρα ακούγεται να φοροδιαφεύγουν τεράστια ποσά.
Αυτά τα ποσά που προσδοκά να έχει έσοδα το κράτος είναι τα ποσά με τα οποία πληρώνει τους μισθούς μας. Αυτά τα ποσά κανένας από όσους φωνάζουν δεν τα πλήρωσε ποτέ επομένως δε δικαιούται να ισχυρίζεται ότι μας πληρώνει.
Το κράτος πληρώνει τις υποχρεώσεις του από τα φορολογικά έσοδα, εφόσον δεν αποδίδεται το φόρο σας, δανείζεται για να πληρώσει. Απλά μαθηματικά είναι δεν χρειάζονται οικονομολόγοι για αυτό.
Το βάρος στην κοινωνία το φορτώνετε όσοι φοροδιαφεύγετε να το καταλάβετε αυτό μια και έξω. Οι κρατικοί υπάλληλοι και γενικά όλοι οι μισθοσυντήρητοι που δεν μπορούν εύκολα να διαφύγουν είναι και οι μόνοι που δικαιούνται για να ομιλούν. Φτάσαμε να κρατάμε ένα κράτος οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους μισθούς μας (που φορολογούνται) και κάποιοι με 600 και 700 ευρώ (που επίσης φορολογούνται) καθώς και οι ταλαίπωροι οι συνταξιούχοι. Τα ίδια λεφτά ανακυκλώνονται συνεχώς ακόμα να το πάρετε χαμπάρι; Όλοι οι άλλοι που φωνάζουν έχουν κρύψει το λιγότερο ένα χωράφι στο χωριό από την εφορία.
Και να μην πιάσω και τους θρησκευόμενους που και αυτοί είναι φωνακλάδες αλλά για την «περιουσία» του Θεού κουβέντα. Θέλει πολύ χρήμα ο Θεός για να μας φυλάει ……
Αυτά ως προς τα οικονομικά που φωνάζετε ότι όλοι εμείς οι άχρηστοι σας τρώμε τα λεφτά σας.
Ως προς τις συνθήκες εργασίας τώρα. Σε κάθε εταιρία, σε κάθε εργασία, σε κάθε επαγγελματική ομάδα υπάρχουν οι ρουφιάνοι, τα λαμόγια, οι τεμπέληδες και οι γλύφτες. Αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας κάντε ένα γύρω το κεφάλι σας μέσα στα γραφεία σας και πέστε μου πόσους τέτοιους βλέπετε.
Κι επειδή έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ιδιωτικό τομέα μήπως πληρώνονται όλοι ανάλογα με τα προσόντα τους; Όλοι οι διευθυντές σας και οι προϊστάμενοι σας αξιοκρατικά πήραν τις θέσεις;; Γιατί τα ξενοδοχεία ημιπαραμονής, εκεί γύρω στις 5-6 το απόγευμα που γίνονται τα «meetings» είναι γεμάτα από «στελέχη» και …. «γραμματείς»……του ιδιωτικού τομέα…..και μάλιστα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών
Μήπως δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα εργαζόμενοι που έχουν εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο το καθισιό ενώ άλλοι βγάζουν διπλή δουλειά; Μήπως δεν υπάρχουν υπάλληλοι που κανονίζουν τα ρεπώ τους όποτε θέλουν αυτοί πάντα αγνοώντας τους συναδέλφους τους; Δεν έχετε ποτέ αγανακτήσει με υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας ή καταστήματος που δεν ασκούσε τα καθήκοντα του όπως θα έπρεπε; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι ευγενέστατοι παντού; Μόνο με τους δημόσιους υπαλλήλους είστε αγανακτησμένοι; Γιατί μπορώ να αρχίσω να ρωτάω ονόματα στις καθημερινές μου συναλλαγές οπουδήποτε και να βγάλω με ονοματεπώνυμο όλους τους «άξιους» υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα (σε σούπερ μάρκετς, εταιρίες τηλεφωνίας, καταστήματα, κ.λ.π.)
Χρόνια τώρα ζω (εγώ και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι μου) με το μικρό μισθό μου πολλά από τα μαγαζιά της περιοχής μου. Η ιδιοκτήτρια μου βασίστηκε στο σταθερό μισθό μου για το ενοίκιο της που είναι εισόδημα για εκείνη και μ’ αυτό ζει.
Έχετε σκεφτεί ανεγκέφαλοι άνθρωποι τι θα συμβεί αν ας πούμε 300.000 σταθεροί μισθοί πάψουν να υπάρχουν; Νομίζετε μήπως ότι αν λιγοστέψουν αυτοί η χώρα θα γλιτώσει από την κρίση που εσείς δημιουργήσατε στην ουσία;
Εγώ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να αρχίσω να φωνάζω να κλείσουν όλα τα μαγαζιά και να καταστραφούνε αφού τόσα χρόνια μας κατακλέβανε. Υπερτιμολογούσαν τα προϊντά τους και είχανε 200% κέρδος. Μια φούστα την πούλαγε το χειμώνα 100 ευρώ και τώρα στη δίνει και με 15. Δεν είναι κλέφτης αυτός; Αυτός δε σας έτρωγε τα λεφτά σας;; Αμ οι ξενοδόχοι που φέτος περνάνε δύσκολα; Να χαρώ εγώ που πάνε από το κακό στο χειρότερο και αφήνουν τόσα άτομα άνεργα; Να χαρώ επειδή έχω πάει ουκ ολίγες φορές διακοπές και βλαστήμησα την ώρα που τους άφησα τα ωραία μου λεφτά;
Οι ταξιτζήδες να φωνάζουν όλοι μαζί εναντίον των π.χ. φορτηγατζήδων, οι φορτηγατζήδες εναντίον των βενζινοπωλών κ.ο.κ.
Έχει κανείς το στοιχειώδη νου να καταλάβει πως σε μια κοινωνία που καταρρέει ή θα σωθούν όλοι ή θα πεθάνουν όλοι; Ποιος ηλίθιος πιστεύει πως αν θυσιάσουμε μερικές χιλιάδες που νομίζουμε ότι φταίνε θα σωθούμε οι υπόλοιποι;;
Οι ίδιοι θα μου πεις που τρέχανε σαν τρελοί και αγοράζανε γάλατα και μακαρόνια στα σούπερ μάρκετ όταν νομίζανε πως θα γίνει πόλεμος. Για να ζήσουν αυτοί 1 μήνα παραπάνω από τους υπόλοιπους που θα μένανε χωρίς γάλα…..
Εμένα δάκρυα γεμίζουν τα μάτια μου κάθε φορά που ακούω πως ένας απελπισμένος άνθρωπος που έκλεισε η δουλειά του και πνίγηκε στα χρέη αυτοκτόνησε και άλλοι παρακαλάτε για να χάσουμε τη δουλειά μας;;
Διαχρονικά λειτουργούμε με την αντίληψη: «να καεί το σπίτι του δίπλα αρκεί να σωθεί το δικό μου» και αυτό οι ξένοι πιστωτές/νταβατζήδες μας το ξέρουν για αυτό και ήταν σίγουροι πως τα σχέδια τους θα πετύχουν. Και πέτυχαν. Και έχει και συνέχεια, έχουμε ιστορία μεγάλη στον αλληλοσκοτωμό και στον Εθνικό διχασμό και αυτό υποψιάζομαι πως θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Κάποιοι ακόμα και τότε θα φωνάζουν: «ουστ στους δημόσιους υπαλλήλους»


ANAΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ πολιτικοι ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΚΛΕΨΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΧΑΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.700 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.ΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΩ.ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΙ.ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΜΑΕΣΤΡΙΚΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΖΙΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΑΝΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΛΑΔΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΘΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ.ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ.ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------

Εσύ φίλε μου μπορεί και να ανήκεις στην εξαίρεση που ίσως και να εργάζεται και να μην είναι τεμπελόσκυλο, χαραμοφάης και όλα τα σχετικά, και προς τιμήν σου αυτό αλλά έχω να σου απαντήσω τα εξής καθώς πέρασα από το δημόσιο σαν συμβασιούχος και το είδα και από την καλή και από την ανάποδη και από επιλογή μου δεν συνέχισα να εργάζομαι εκεί καθώς όταν μου ήρθε η ανανέωση της σύμβασης μου απλούστατα τους είπα να την βάλουν στον πάτο τους (και το λέω πολύ ευγενικά).
1. Το ότι δεν σου έρχεται κουστουμάκι από την εφορία για να πληρώσεις κάθε χρόνο και σου έρχεται μηδενικό το εκκαθαριστικό σου, δεν σημαίνει ότι δεν αποδίδεις φόρους. Μέσω έμμεσων φόρων το κράτος εισπράττει… είτε από τα τρόφιμα που αγοράζεις, είτε από την βενζίνη που καταναλώνεις, είτε από τα εισιτήρια που πληρώνεις… κατά συνέπεια ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…
2. Το τι μπορεί να κάνει το εκάστοτε αφεντικό και ο εκάστοτε διευθυντής με το κάθε τσουλι που μπορεί να απασχολεί στην εταιρεία ΤΟΥ… σκασίλα μου μεγάλη… το τσουλι ΔΕΝ το πληρώνω εγώ… αν αυτός θέλει να το πληρώνει για να κάθεται με γεια του με χαρά του…
3. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να καθαρίζετε φασολάκια (αυτό το είδα την πρώτη μέρα που πήγα για δουλειά στην ΔΕΚΟ που δούλευα ως συμβασιούχος) ΟΥΤΕ σας πληρώνουμε για να εργάζεστε με ωράριο 9.00πμ – 11.00πμ. (Η δεύτερη υπάλληλος επειδή βαριόταν σπίτι και δεν ήταν η σειρά της να χτυπήσει τις κάρτες των υπολοίπων, ήρθε απλά να πιεί καφέ με την συνάδελφό της, να καθαρίσουν τα φασολάκια που θα μαγείρευε, και να κουτσομπολέψουν και κατά τις 11 που τελείωσε το καφεδάκι της, πήγε να μαγειρέψει το κορίτσι, αφήνοντας την άλλη που ήταν η σειρά της να χτυπήσει τις κάρτες να συνεχίσει να λύνει το σταυρόλεξο της)
4. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να πατάει ο ένας από τα 4 άτομα που υποτίθεται εργάζονται στο ίδιο γραφείο γιατί απλά είναι το 3μηνο του ενός για να χτυπάει τις κάρτες των υπολοίπων 3. (Σημ.: Στο τμήμα υποτίθεται ήμασταν 4 μόνιμοι και ένας συμβασιούχος, έκανα και την δουλειά των υπολοίπων 4, γιατί με απειλούσαν ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή μου αν τους χαλάσω την «πιάτσα» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν και για να τα προλάβω όλα δούλευα 12 και 14 ώρες την ημέρα. Πήγαινα μέρα και έφευγα πάντα νύχτα 10-11 το βράδυ. Χωρίς υπερωρίες, χωρίς επιδόματα, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα. Άσχετα αν τα 4 υπόλοιπα ΛΑΜΟΓΙΑ δήλωναν και υπερωρίες σαν δεν έφτανε το ότι δεν πατούσαν αλλά τους ΠΛΗΡΩΝΩ-ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…)
5. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να μας αντιμετωπίζετε με ύφος 1000 καρδιναλίων όταν ζητάμε να εξυπηρετηθούμε, λες και το κράτος είναι τσιφλίκι σας.
6. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να κάθεστε όλοι μέρα και να κοιμάστε στο γραφείο, να λύνετε σταυρόλεξα, να πίνετε καφέ με τους φίλους σας, να μιλάτε με την γκόμενα στο τηλέφωνο, να μιλάτε σε ροζ γραμμές και αστρολόγους, επειδή δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε και επειδή τα πληρώνει το κράτος, κοινώς ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ.
5. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να παρατάτε σακάκια τα οποία έχουν πιάσει πλέον αράχνες για να λέει ο υπάλληλος που έχει σειρά να χτυπάει τις κάρτες των υπολοίπων «…κάπου εδώ είναι θα γυρίσει σε λίγο, εδώ είναι το σακάκι του»…
6. ΔΕΝ σας πληρώνουμε για να κάνετε κατάχρηση της μητρικής άδειας (συνάδελφος στην ίδια ΔΕΚΟ μόνιμη έλειψε 2 χρόνια λόγω μητρότητας (πληρωνόταν κανονικά), συνάδελφος στην ίδια ΔΕΚΟ συμβασιούχος, μέχρι τον 9ο μήνα με την κοιλιά τούρλα ήταν εκεί για να μπορέσει να μείνει με το παιδάκι της 4 μήνες μετά(άνευ αποδοχών)… Η μια ήταν μάνα αλλά η άλλη παρακατιανή μάλλον)
Και θα μπορούσα να σου γράψω ιστορίες απείρου κάλους που έζησα στον ένα χρόνο εκεί…
Οπότε φίλε μου… ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΜΟΙΦΘΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ… ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ…
Υ.Γ. 1 Επαναλαμβάνω ότι μπορεί εσύ να ανήκεις στις εξαιρέσεις, αλλά για να κόπτεσαι έτσι μην τυχόν χάσεις την μάσα πολύ αμφιβάλλω
Υ.Γ.2 ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΡΤ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ… ΠΟΥ ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ….
Υ.Γ. 3 TRO-MA-KTIKE ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!