tromaktiko: Αναμένεται Ενδιαφέρουσα Συνεδρίαση, με τις Ξένες Αγορές να Δίνουν τον Τόνο και τον Τζίρο να Συνεχίζει σε Χαμηλά Επίπεδα.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αναμένεται Ενδιαφέρουσα Συνεδρίαση, με τις Ξένες Αγορές να Δίνουν τον Τόνο και τον Τζίρο να Συνεχίζει σε Χαμηλά Επίπεδα.



Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, με τις ξένες αγορές να δίνουν τον τόνο, το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και την προσοχή (μετά και τη χθεσινή πτώση του 1%, κλείσιμο 1.647,89 μονάδες)
να επιστρέφει στις σημαντικές υποστηρίξεις στα επίπεδα των 1.630 – 1.640 μονάδων. Ο τραπεζικός κλάδος φυσικά και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως και όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα (διαβάστε Σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο http://www.greekfinanceforum.com/).


Τα Τεχνικά Επίπεδα Κλειδιά για την Άνοδο της Αγοράς

Σε 3 επιμέρους δείκτες και 1 μετοχή θα λέγαμε ότι στρέφεται τεχνικά το ενδιαφέρον για την αγορά συνολικά, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά και τις επόμενες ημέρες. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τεχνική εικόνα αυτών παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες, σε κάποιες περιπτώσεις, με την προσοχή να στρέφεται στις σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις τις οποίες είτε προσπαθούν να διασπάσουν, είτε να διατηρήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το Γενικό δείκτη, η εικόνα είναι λίγο πολύ γνωστή (δείτε καθημερινά Report Τεχνικής Ανάλυσης), με την προσοχή να είναι στραμμένη, μετά τη χθεσινή πτώση, στις σημαντικές υποστηρίξεις στα επίπεδα των 1.630 – 1.640 μονάδων, ενώ αναφορικά με το σενάριο της ανόδου που εξετάζουμε εδώ, η προσοχή εστιάζεται στις σημαντικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.670 – 1.700 μονάδων (δοκιμάστηκαν κατά τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις). Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι διάσπαση αυτών των επιπέδων (εννοείται πάντα με επιβεβαίωση, κλείσιμο 3 συνεχόμενων συνεδριάσεων πάνω από αυτά) μπορεί να δώσει μια σημαντική δυναμική στην αγορά για κίνηση υψηλότερα, τουλάχιστον σε ποσοστό 5 – 10%.

Πολύ ενδιαφέρουσα και ελαφρώς καλύτερη η εικόνα στον τραπεζικό δείκτη, μετά και την επιτυχή παραμονή αυτού (που είχε επιτευχθεί στην πρόσφατη διόρθωση της αγοράς) πάνω από τα σημαντικά επίπεδα των 1.700 – 1.720 μονάδων (up – date μακροπρόθεσμες αντιστάσεις). Η προσοχή αναμένεται να επιστρέψει στα κρίσιμα αυτά επίπεδα, σε περίπτωση πιέσεων, ενώ θα τονίσουμε ότι όσο ο δείκτης παραμένει πάνω από αυτά τα επίπεδα, οι πιθανότητες για νέα ισχυρή ανοδική κίνηση αυξάνονται σημαντικά (δείτε τα διαγράμματα στο website του GFF).

Αναφορικά με τον FTSE/ASE 20, η προσοχή στρέφεται στην προσπάθεια κίνησης και παραμονής του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης πάνω από τα επίπεδα των 800 – 805 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο 803,60 μονάδες), ενώ και σε αυτήν την περίπτωση, επιτυχής προσπάθεια κίνησης ενδέχεται να σημάνει κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα σε ποσοστό τουλάχιστον 5 με 10%.

Τέλος, αναφορικά με τη μετοχή που εστιάζουμε την προσοχή μας, αυτή είναι η ΕΤΕ όπου η δική της μάχη εντοπίζεται στα επίπεδα των 10,70 – 10,90 ευρώ (διαβάστε στη στήλη Market Watch).

Με σημαντικές απώλειες χθες το βράδυ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Αμερική, με το κλίμα να διαταράσσεται από την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών μεγεθών και ιδιαίτερα των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ (ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία διαμορφώθηκαν στις 500.000 από 476.000 που ανέμενε η αγορά και από 484.000 την προηγούμενη εβδομάδα). Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.075,63 μονάδες, σημαντικά χαμηλότερα κατά 1,69%, και ο Dow Jones Industrials στις 10.271,21 μονάδες, με επίσης σημαντική πτώση 1,39%. Με απώλειες 1,66% τέλος o δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.178,95 μονάδες.

Με πτώση σήμερα το πρωί οι Ασιατικές αγορές, με το Nikkei να σημειώνει απώλειες (07:44) της τάξης του 1,45%, στις 9.227,20 μονάδες, ενώ με μικρότερη πτώση 0,66% ο Hang Seng στις 20.932,55 μονάδες.

Αναφορικά με το ευρώ έναντι του δολαρίου, βρισκόταν στο 1,2805, εμφανίζοντας για ακόμη μια φορά αδύναμη εικόνα κατά τη διάρκεια του Trading στην Ασία, ενώ το ενδιαφέρον είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ξανά σήμερα στα κρίσιμα επίπεδα του 1,2850 – 1,2860 (δείτε προηγούμενα σχόλια).

Greek Finance Forum
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!