tromaktiko: ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ



Γεια σας, γράφω αυτό το γράμμα μήπως κάποιος αναγνώστης σου ξέρει να με βοηθήσει. Το πρόβλημα μου είναι το εξής, μένω σε πολυκατοικία και πριν κανα μήνα η ΔΕΗ άλλαξε την θέση μιας κολώνας έξω από το σπίτι μου.
Και έχει περάσει το καλώδιο παροχής ηλ ρεύματος όλης της πολυκατοικίας κάτω από την πυλωτή μέχρι τα ρολόγια ,μένω στον πρώτο όροφο και ουσιαστικά όλη μέρα το διαμέρισμα μου το καθιστικό και το σαλόνι ¨βομβαρδίζονται¨ από την Η/Μ ακτινοβολία που βγάζει το καλώδιο αυτό. (το οποίο δεν έχει κάποια μόνωση ,είναι χωρίς αυτόν τον σιδερένιο σωλήνα που βάζουν συνήθως).

Έχω τρία πολύ μικρά παιδιά και ακούω για παιδικές λευχαιμίες και διάφορα τέτοια και δεν σας κρύβω ότι έχω φοβηθεί.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: α)μήπως θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική υπόγεια η σύνδεση για να ελαχιστοποιηθεί η Η/Μ μόλυνση και εάν ναι πως πήρε άδεια ο κατασκευαστής ? Και β) και να μονώσει η ΔΕΗ το καλώδιο με κάποιο σωλήνα εξασφαλίζεται η μόνωση από την μαγνητική ακτινοβολία, γ) αυτά τα όρια ασφαλείας ακτινοβολιών που υπάρχουν είναι για συνεχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία όπως είμαστε εμείς στο σπίτι μας η για στιγμιαίες τιμές? Αν έχει κάποιος καμία ιδέα πώς να το αντιμετωπίσω θα είναι ευπρόσδεκτη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!