tromaktiko: H Nvidia ανακοινώνει απώλειες 141εκ. δολαρίων και κατηγορεί την κατάσταση στην αγορά

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

H Nvidia ανακοινώνει απώλειες 141εκ. δολαρίων και κατηγορεί την κατάσταση στην αγορά



Οι απώλειες για την Nvidia ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες και έφτασαν τα 141εκ. δολάρια για το δεύτερο
 οικονομικό τρίμηνο που τελειώνει την 1η Αυγούστου, συνεχίζοντας την πτώση από τα 105εκ. δολάρια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Ο κατασκευαστής GPU είχε μια άσχημη χρονιά με τα προϊόντα που είναι βασισμένα στο GF-100 να κυκλοφορούν αργοπορημένα και να είναι σχετικά ανεπιτυχή.



Για την εταιρία, μέρος των απωλειών, οφείλεται στα αυξημένα κόστη μνήμης, την ελαττωμένη ζήτηση για chips γραφικών καθώς επίσης και τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη και την Κίνα που ωθούν τους καταναλωτές σε πιο οικονομικές λύσεις. Όπως καλά γνωρίζετε, η Nvidia στοχεύει κυρίως στον τομέα των ακριβών υλοποιήσεων με τις υψηλές αποδόσεις.

Η εταιρία είχε ένα επιπλέον πλήγμα από τα 193.9εκ δολάρια που είχε προβλέψει και με τα οποία συνέχιζε τις επισκευές και τις αλλαγές των ελαττωματικών GPU που ταλαιπωρούσαν τα συστήματα των HP, Dell, Apple καθώς και άλλων, μερικά χρόνια πίσω. Τελικά το κόστος για αυτό το συμβάν έχει τώρα φτάσει τα 475.9εκ. δολάρια, αλλά ο CEO, Jen-Hsun Huang πιστεύει οτι αυτή η ιστορία μάλλον έφτασε στο τέλος της.

Με την Intel να μην θέλει τα chips της Nvidia για τους τελευταίους επεξεργαστές της και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση, ο Huang πιστεύει πως η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ακόμα και αν το θέμα αυτό επιλυθεί, η εταιρία δεν σκοπεύει να επαναπροσλάβει τους χιλιάδες σχεδιαστές-μηχανικούς που δούλευαν πάνω σε chipset.

Σε οτι αφορά τις μελλοντικές της κινήσεις, η εταιρία υποστηρίζει πως έχει μια μακροχρόνια στρατηγική για την παραγωγή CPU και θα εστειάσει στα chips βασισμένα στην ARM αρχιτεκτονική για smartphones και tablet. "Η ARM είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονική επεξεργαστών στον κόσμο σήμερα", δήλωσε ο Hunag. "H ARM έχει την καλύτερη υποστήριξη για τον Android και το Android είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό...".





Πηγή: adslgr.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!