tromaktiko: NO MORE GREECE...

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

NO MORE GREECE...



Την αδιαφορία και την απανθρωπιά μερικών Ελλήνων απέναντι στα ζώα, μας υπενθυμίζει μια Ιταλίδα τουρίστρια, κάνοντάς μας να σκεφτούμε ότι η εικόνα της χώρας μας στιγματίζεται πολλές φορές, από τη συμπεριφορά ορισμένων συμπατριωτών μας.

Η Laura Tassi είχε χρόνια να επισκεφθεί την χώρα μας και φέτος έλαβε μια πρόσκληση και αποφάσισε να την ξαναεπισκεφθεί. Την πρώτη μέρα άρχισε να απολαμβάνει τις διακοπές της, να μιλάει με τους ντόπιους, οι οποίοι ήταν πολύ ζεστοί και φιλικοί.
Ωστόσο, άρχισε να παρατηρεί ότι στους δρόμους υπήρχαν πολλά τραυματισμένα αδέσποτα γατάκια, (κάποια είχαν κομμένο πόδι, σε άλλα έλειπε το ένα μάτι), μερικά από τα οποία ήταν πολύ μικρά και αυτό, όπως ήταν φυσικό τη δυσαρέστησε. Το σκηνικό χειροτέρεψε, καθώς λίγο αργότερα συνάντησε, πεταμένα ανάμεσα σε θάμνους και σκουπίδια, κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, δύο νεογέννητα γατάκια με κλειστά ματάκια – η ίδια υπολόγισε ότι ήταν περίπου 3 ημερών – τα οποία κάποιοι «άνθρωποι» τα άφησαν στο έλεος του Θεού για να βρουν τραγικό θάντατο, πριν προλάβουν ακόμη να γνωρίσουν τη ζωή. Αμέσως αγόρασε μερικές σύριγγες και βρεφικό γάλα για να τα ταϊσει, τα περιέθαλψε φτιάχνοντας μια πρόχειρη φωλιά για να είναι προστατευμένα και σταδιακά τα γατάκια άρχισαν να δυναμώνουν και να ανοίγουν τα ματάκια τους. Οι μέρες περνούσαν και κ. Tassi έπρεπε να φύγει για την πατρίδα της, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τα γατάκια. Έψαξε για φιλοζωική που να φιλοξενεί εγκαταλελειμένα ζωάκια, αλλά δεν μπορούσε να συνενοηθεί με τους ανθρώπους στο τηλέφωνο, γιατί μιλούσαν μόνο ελληνικά. Ζήτησε από τον ξενοδόχο να μιλήσει στο τηλέφωνο με την φιλοζωική εκ μέρους της, ο οποίος δεν της το αρνήθηκε, αλλά της το ανέβαλε για μερικές ώρες επειδή είχε ραντεβού με το γιατρό του. Στο μεταξύ η κ. Tassi επέστρεψε για να ταϊσει τα γατάκια και εκεί, βρέθηκε μπροστά σε μια συγκλονιστική εικόνα !!! Βρήκε τα γατάκια βάναυσα χτυπημένα μέχρι θανάτου! Συγκλονισμένη η γυναίκα δεν μπόρεσε ούτε καν να τα πλησιάσει και άρχισε να φωνάζει και να κλαίει με αναφιλητά. Δυστυχώς όμως κανένας δεν πήγε κοντά της.
Γύρισε, λοιπόν, στο δωμάτιό της κι έμεινε εκεί μέχρι την αναχώρησή της. Δεν ήθελε να δει κανέναν και συνέχεια ψέλιζε: «NO MORE GREECE».
Δυστυχώς ακόμη κι αν δεν αγαπούν κάποιοι τα ζώα, ας έχουν τουλάχιστον υπόψη τους ότι με τέτοιες συμπεριφορές, είναι πολλοί οι τουρίστες που θα πουν «ΝΟ MORE GREECE»…


http://www.lesvosnews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!