tromaktiko: ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Με αφορμή ανάρτηση με τίτλο «Οι πληρωμές της ΛΑΜΔΑ»

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Με αφορμή ανάρτηση με τίτλο «Οι πληρωμές της ΛΑΜΔΑ»



Με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Οι πληρωμές της ΛΑΜΔΑ», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της εταιρείας «LΑMDA DEVELOPMENT Α.Ε.» υφίστανται ορισμένες οικονομικές εκκρεμότητες, που απορρέουν από την πώληση το 2002 πακέτου μετοχών της εταιρείας «Lamda Olympia Village A.E.A.A.A (πρώην ΔΗΜΕΠΑ) από τον πρώτο στη δεύτερη.

Σύμφωνα με την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το έτος 2009 το ποσό των εκκρεμοτήτων ανέρχεται σε 22.018.648 ευρώ.

Μέρος του ποσού αυτού και πιο συγκεκριμένα απαιτήσεις του Δήμου Αμαρουσίου συνολικής αξίας 12 εκ. ευρώ περίπου, αφορούν απαιτήσεις που προκύπτουν από την τιμαριθμική αναπροσαρμογή δόσεων του πιστούμενου τιμήματος πώλησης των μετοχών, όπως προκύπτει από το άρθρο 2.01.04 της από 01.05.2002 σύμβασης.

Δεδομένου ότι τις απαιτήσεις αυτές η «LΑMDA DEVELOPMENT Α.Ε.» δεν τις αναγνωρίζει, καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη η άμεση είσπραξή τους.

Ήδη για την αναγνώριση, οριστικοποίηση και είσπραξη της εν λόγω οφειλής ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της εταιρείας. Σε περίπτωση δε, που δεν επιτευχθεί συμφωνία διακανονισμού, ο Δήμος Αμαρουσίου προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του είναι αποφασισμένος να κινηθεί δικαστικά.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι μία από τις οικονομικές εκκρεμότητες τακτοποιήθηκε και συγκεκριμένα με βάση την υπ’ αριθμ. 168/03.04.2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το άνοιγμα ειδικού έντοκου δεσμευμένου κοινού τραπεζικού λογαριασμού (escrow account) στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» με δικαιούχους το Δήμο Αμαρουσίου και τη «LAMDA DEVELOPMENT A.E.», όπου κατατέθηκε από τη δεύτερη ποσό € 9,8 εκ. περίπου, το οποίο και θα αποδοθεί στο Δήμο Αμαρουσίου εφόσον γίνουν δεκτές οι προσφυγές που αφορούν φόρο μεταβίβασης ακινήτων που έχει επιβάλλει η Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου για την αγορά οικοπέδων στην περιοχή του Δημοσιογραφικού Χωριού στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Θα διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα όσα δικαιούμαστε, προκειμένου στη συνέχεια να τα διαθέσουμε για τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για τους πολίτες του Αμαρουσίου. Για την πραγματοποίηση δεκάδων μικρών και μεγάλων έργων σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά της πόλης.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!