tromaktiko: Στέκι τοξικομανών στο κέντρο της Λαμίας

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στέκι τοξικομανών στο κέντρο της Λαμίας



ραυγή αγωνίας από τους περίοικους για τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στο κέντρο της πόλης που έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών.

Μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από την πλατεία Λαού. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια της οδού Αριστοτέλους μεταξύ του πεζόδρομου της Ησαΐα και της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται τα σπίτια που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το ένα από αυτά νεοκλασικό χαρακτηρισμένο διατηρητέο, και το άλλο εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια. Και τα δυο έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών. Οι γείτονες αν και αλλάζουν τις κλειδαριές και καθαρίζουν όσο μπορούν για τη δική τους ασφάλεια και υγιεινή, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.
Έχουν ενημερώσει πολλές φορές την αστυνομία.

Μια κυρία μάλιστα μας είπε: "για να μπω στην είσοδο του σπιτιού μου, έπρεπε να περάσω πάνω από τον τοξικομανή, που ήταν ξαπλωμένος στα σκαλιά της εισόδου και αδυνατούσε να μετακινηθεί. Κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε από το Δήμο, ούτε από τη Διεύθυνση Υγιεινής, ούτε από την Αστυνομία. Και να φανταστείτε ότι τις σύριγγες και όλα αυτά τα βλέπουν τα μικρά παιδιά του φροντιστηρίου που είναι ακριβώς δίπλα. Ας κάνουν κάτι επιτέλους, κινδυνεύουμε μέσα στα σπίτια μας, στο κέντρο της πόλης!"
http://www.lamiareport.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!