tromaktiko: Προετοιμασίες για κομματικό συνέδριο στη Βόρειο Κορέα με το βλέμμα στη διαδοχή

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Προετοιμασίες για κομματικό συνέδριο στη Βόρειο Κορέα με το βλέμμα στη διαδοχή



Πυρετώδεις προετοιμασίες για κομματικό συνέδριο, το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται αυτές τις ημέρες στη Βόρειο Κορέα, με τους παρατηρητές να...


 εκτιμούν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για τη διαδοχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ.



Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου δεν είναι γνωστή αλλά πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει και μέσα στην προσεχή εβδομάδα.


Τα δύο τελευταία χρόνια η υγεία του 68χρονου Βορειοκορεάτη ηγέτη παρουσιάζει σαφή σημεία επιδείνωσης. Παρά το ότι επίσημα τίποτα δεν γίνεται γνωστό, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη εγκεφαλικό και ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως. Με αυτό το δεδομένο το κομματικό συνέδριο θα έχει χαρακτήρα συνεδρίου επιβεβαίωσης του διαδόχου.


Σε μία προγενέστερη μεγάλη κομματική συγκέντρωση, το 1980, ο σημερινός ηγέτης Κιλ Γιονγκ Ιλ διορίστηκε για πρώτη φορά σε ανώτατο αξίωμα, δίπλα στον εν ζωή ακόμη πατέρα του, τον Κιλ Ιλ Σουνγκ. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το θάνατο του πατέρα του το 1994 κατέλαβε ένα-ένα και άλλα σημαντικά αξιώματα πριν αναλάβει την ηγεσία της χώρας.


Αυτή τη φορά το κομματικό συνέδριο αναμένεται να διορίσει τον νεότερο από τους τρεις γιους του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ανώτατο αξίωμα, ανοίγοντας το δρόμο της διαδοχής. Ενόψει του συνεδρίου, το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ ξεκίνησε εκστρατεία προπαγάνδισης του Ουν, με τραγούδια και ποιήματα υπέρ του.


Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον Ουν: τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν τον αναφέρουν ποτέ ενώ δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη φωτογραφία του. Ακόμα και η ηλικία του είναι αβέβαιη, αν και μάλλον είναι κάτω από 30 ετών.


Έτσι, αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες για συνέδριο-διαδοχής, αυτή ενδέχεται να είναι η πρώτη δημόσια, επίσημη εμφάνιση του Ουν. Ωστόσο, δεν θα προβληθεί αμέσως σαν ο φυσικός διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, εκτιμούν παρατηρητές, για να μην αποδυναμώσει την εικόνα του πατέρα του στο εσωτερικό της χώρας.
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!