tromaktiko: Απάντηση στο: "Αποκέντρωση"

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Αποκέντρωση"



"Η ζωή στην επαρχία είναι φθηνότερη, μπορεί ο οποιοσδήποτε να καλλιεργήσει τα λαχανικά του εξοικονομώντας χρήματα, αλλά πέρα από την οικονομική παράμετρο είναι και η ποιότητα ζωής"
Θα συμφωνήσω για την ποιότητα ζωής αλλά δεν είναι παντού στην επαρχία φθηνότερη η ζωή. Έλα μια βόλτα Αλεξανδρούπολη να δεις τιμές από ρουχισμό, διασκέδαση, βενζινάδικα, σούπερ και μίνι μάρκετ και που να δεις και τα ενοίκια καταστημάτων και κατοικιών.
Όπως και το άλλο που λες ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να καλλιεργήσει τα λαχανικά του. ΠΟΥ να τα καλλιεργήσουμε; στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών μας; αυτό μπορεί να το κάνει και ο Αθηναίος και ο Θεσσαλονικιός. Δεν έχουμε όλοι χωράφια, κτήματα και αυλές δυστυχώς. Η μειοψηφία είναι αυτοί που έχουν.
Και ξεχνάς και το άλλο. Οι μισθοί ιδιωτικών υπαλλήλων εδώ είναι κατά πλειοψηφία πολύ μικρότερη από τα κέντρα, η ανεργία είναι στα υψηλότερα ποσοστά, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα εργοστάσια όσα δεν κλείνουν επίσης, σκέφτονται να μετακομίσουν στις γείτονες χώρες που έχουν πολύ λογικότερα φορολογικά συστήματα και φθηνότερα εργατικά.
Γενικότερα δηλαδή, έχει τα καλά της η επαρχία, αλλά μόνο αν στηρίζεται από την πολιτεία, πράγμα που εδώ και πολλά χρόνια ασφαλώς δεν ισχύει, το αντίθετο μάλιστα, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε εμείς τα «σπασμένα» των μεγαλουπόλεων.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!