tromaktiko: Με Παρακαταθήκη τις Τελευταίες Καλές Συνεδριάσεις Ξεκινάει μια Πλούσια σε Ειδήσεις Εβδομάδα για το ΧΑΑ.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Με Παρακαταθήκη τις Τελευταίες Καλές Συνεδριάσεις Ξεκινάει μια Πλούσια σε Ειδήσεις Εβδομάδα για το ΧΑΑ.



Με παρακαταθήκη την πολύ καλή συμπεριφορά της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα και ειδικά τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις, ξεκινάει μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα γεμάτη ειδήσεις και ενδεχομένως εκπλήξεις για την πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πορεία των αγορών αναμένεται να εξαρτηθεί από τρείς βασικούς παράγοντες, την τεχνική εικόνα, την ειδησεογραφία αναφορικά με το κομμάτι των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο και όχι μόνο και φυσικά την πορεία των ξένων αγορών.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα της τεχνικής εικόνας της αγοράς, εντυπωσιακή κρίνεται η κίνηση αυτής πάνω από τα πολύ σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα των 1.600 – 1.620 μονάδων, στα οποία είχαμε αναφερθεί σε όλα τα προηγούμενα σχόλια μας, ενώ φυσικά το κλειδί θα είναι η παραμονή πάνω από αυτά τα επίπεδα, με τις ελπίδες να αυξάνονται μετά την απόσταση ασφαλείας που απέκτησε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής (κλείσιμο 1.656,82 μονάδες) (Διαβάστε σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης αναφορικά με τις αντιστάσεις και τις υποστηρίξεις).

Αναφορικά με το κομμάτι των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο (είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο σχόλιο της Παρασκευής για τα σενάρια που υπάρχουν), οι φήμες αρχίζουν να αναζωπυρώνονται, ενώ όσο μπαίνουμε στο Σεπτέμβρη και πλησιάζουμε στη ΔΕΘ (κάτι το οποίο ουσιαστικά είχαμε προβλέψει στα σχόλια μας τον Αύγουστο), δεν μπορεί να αποκλειστεί οι φήμες αυτές να γίνουν πράξη.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τρέχουσα εβδομάδα και γενικά οι επόμενες ημέρες μπορεί να κρύβουν νέες ειδήσεις – έκπληξη, όπως για παράδειγμα η μείωση της εταιρικής φορολογίας, η οποία ενδέχεται να τονώσει την αγορά.
Τέλος, στο κομμάτι της πορείας των ξένων αγορών (σήμερα Δευτέρα η Αμερική θα παραμείνει κλειστή, Labour Day), θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι ικανή να υπεραποδώσει έναντι των ξένων, με το ζητούμενο να είναι η αποφυγή κάποιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης από την πορεία αυτών, η οποία θα προκαλέσει νέους ισχυρούς τριγμούς στις παγκόσμιες αγορές και κατ’ επέκταση στη δική μας. Πιο συγκεκριμένα, για τους τρείς βασικούς δείκτες έχουμε τα ακόλουθα.

Xetra DAX
Πολύ καλή η συμπεριφορά του βασικού Γερμανικού δείκτη στη Γερμανία την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι το οποίο συνέβη (όπως και είχαμε αναφέρει) με την προσέγγιση της πολύ σημαντικής μακροπρόθεσμης υποστήριξης στα επίπεδα των 5.840 μονάδων κατά τη συνεδρίαση στις 31/08, όπου και έκανε ενδοσυνεδριακό χαμηλό 5.833,51 μονάδες. Αναφορικά με τις επόμενες συνεδριάσεις, η προσοχή στρέφεται πλέον στην προσπάθεια παραμονής πάνω από τα επίπεδα των 6.080 – 6.090 μονάδων (ΚΜΟ 20 και 50 ημερών), ενώ παραμονή πάνω από αυτά τα επίπεδα ενδέχεται να οδηγήσει στην επαναπροσέγγίση των επιπέδων των 6.360 – 6.380 μονάδων (σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη αντίστασης). Στον αντίποδα, σε περίπτωση πιέσεων, το βάρος θα πέσει στην ανάγκη να μη χαθούν οι πολύ σημαντικές υποστηρίξεις στα επίπεδα των 5.960 – 5.970 μονάδων (ΚΜΟ 200 ημερών) και χαμηλότερα οι 5.840 μονάδες.


S&P 500
Πολύ ενδιαφέρουσα και η τεχνική εικόνα του S&P 500, μετά την εντυπωσιακή εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ στο τρέχον σχόλιο θα επικεντρωθούμε αυστηρά στις πολύ σημαντικές αντιστάσεις που υπάρχουν στα επίπεδα των 1.110 – 1.130 μονάδων, επίπεδα στα οποία υπάρχουν 2 πραγματικά απίστευτα ισχυρές αντιστάσεις από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, μια μακροπρόθεσμη ζώνη αντίστασης καθώς και ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (από το ημερήσιο διάγραμμα, πράσινη γραμμή), καθιστώντας αυτά τα επίπεδα κάτι παραπάνω από πολύ σημαντικές αντιστάσεις.

Dow Jones Industrial
Παρεμφερής με αυτή του S&P 500 η εικόνα του Dow Jones Industrials, με την προσέγγιση πολύ σημαντικών αντιστάσεων (έκλεισε ο δείκτης πάνω από αυτά τα επίπεδα) μετά το πρόσφατο ράλι. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να πούμε ότι στα επίπεδα των 10.350 – 10.370 μονάδων υπάρχουν απίστευτα ισχυρές αντιστάσεις, τόσο από το ημερήσιο όσο και από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, με το στοίχημα να είναι πλέον η προσπάθεια του δείκτη να παραμείνει πάνω από αυτά τα επίπεδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον αυτό επιτευχθεί ένα νέο ράλι για τον Dow Jones Industrials αναμένεται.

Πάντως θα πρέπει να επαναλάβουμε, ότι όπως και να διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών (με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά), η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρα ανοδική.

Νέα καλή συνεδρίαση την Παρασκευή το βράδυ στην Αμερική, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με κέρδη, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.104,51 μονάδες, με κέρδη 1,32% και ο Dow Jones Industrials, επίσης με άνοδο 1,24%, στις 10.447,93 μονάδες. Τέλος, με άνοδο 1,53% και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.233,75 μονάδες.

Πολύ καλά δείχνει να ξεκινάει η εβδομάδα σήμερα το πρωί στην Ασία, με το δείκτη Nikkei να βρίσκεται στις 07:10 στις 9.254,20 μονάδες, με κέρδη 1,54% (σταθερά ανοδικά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης), ενώ με επίσης με καλά κέρδη 1,28% ο Hang Seng στις 21.239,12 μονάδες.

Συνεχίζει ανοδικά το ευρώ και τις πρώτες ώρες “του Trading” της καινούργιας εβδομάδας, με το ευρωπαικό νόμισμα στις 07:21 σήμερα το πρωί να βρίσκεται στο 1,2895, ενώ θα λέγαμε ότι έχοντας διασπάσει σημαντικές αντιστάσεις, στις οποίες είχαμε αναφερθεί στα προηγούμενα σχόλια μας, το ευρώ βλέπει πλέον υψηλότερα με τον επόμενο μεσοπρόθεσμο στόχο να είναι το 1,2970 – 1,2990!!!.

Τέλος, αναφορικά με το οικονομικό ημερολόγιο και αφού θυμίσουμε την αργία στις ΗΠΑ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση η οποία ξεχωρίζει.

Greek Finance Forum

http://www.greekfinanceforum.com/


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!